eu am avut impresia ca treaba asta cu reincarnarea si fantoma care vede tot, dar nu e vazuta, ci doar simtita prezenta ei, extrasenzorial, este folosita de Noe ca pretext pentru a putea sa-si puna in practica ideea cu filmarea de sus. nu mi s-a parut un film exclusiv despre droguri, halucinatiile provocate de ele si meditatia asupra mortii. este o combinatie interesanta, excitanta vizual, intre efectele traumatizante ale pierderii parintilor in viata a doi copii, relatiile ciudate de tip "complex oedipian" existente intre mama si cei doi copii la momentul fatal si cauzele care au pus capac degradarii lor fizice si psihice ca adulti, drogurile si sexul. dealtfel, apare obsedant in film, imaginea cu copilul care se hraneste la sanul mamei, iar momentele cand Oscar si Linda isi amintesc de viata de dinainte de accident sunt imagini care insista pe acest aspect, al legaturii dintre mama si cei doi copii, separat si impreuna cu ei, relatiei dintre cei doi frati si a impactului produs de trauma asupra vietii lor viitoare. mie mi s-a parut ca in mintea lui Oscar matur, mama sa era inlocuita cu Linda.
@
robertsandu,
de obsesiile autorilor nu scapam niciodata. daca le bantuie mintea, cu siguranta vor bantui si-n filmele lor.
|