View Single Post
Old 31 Jul 2012, 23:32   #566
Redy
Guru
 
Redy
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 676
Originally Posted by paul_aramis:
şi dacă ăla e numărul real al votanţilor care e în România, atunci ăia 87% la sută sunt deja mult mai puţini... ori poate CNSASu' are dosare şi pentru noi ăştia de afară..

Ce ai vrut sa spui exact prin "atunci aia 87% sunt deja mult mai putini' ?

Nu prea are sens matematic ce zici tu, daca numarul total este mai mic cum sa fie numarul care au votat DA la referendum mai mic ? Recunosc ca nu am inteles exact ce ai vrut sa spui, Poti sa rescrii un pic mai clar ?

Cred ca este si o confuzie in legatura cu institutia in cauza. Nu se vorbeste despre CNSAS ci despre CNAS, Casa Nationala de Asigurari Nationala ? Daca este vorba de CNAS, ei au numere pentru ca "asigurarile sociale de sanatate sunt obligatorii si functioneaza ca un sistem unitar".


Originally Posted by paul_aramis:
nu, le-o dau în bot ălora pe care-i doare-n bască de felul în care mi-am exercitat eu dreptul de vot.
da', nu-i bai, după ce ne-au zis că nu avem dreptul să votăm, acum poate schimbă ciumpalacii PSD (cu sprijinul nemijlocit al ălora care s-au sacrificat şi-au ieşit pe caniculă să-şi bage-n urnă) Constituţia şi ne obligă să votăm. jos băsescu!
Respectiva initiativa, la nivel de discurs, nu a venit de pe luna si din nimic ci din cauza fraudei masive realizate de PDL in strainatate. Oricine are cetatenie romana trebuie sa aiba dreptul sa voteze ca sa poata sa se stearga la dos cu el. Ingradirea dreptului la vot este stupida si dupa cum vezi nu a propus nimeni asa ceva, chiar daca cel care a fraudat la Paris a fost rasplatit ulterior aici. Votul din 2009 a fost influentat de cel din strainatate. Tough luck, better luck next time. Dar cred ca stii foarte bine ca in politica nu se pot lasa lucrurile in asa fel, mai ales cand simti ca ai fost furat. Pe de alta parta cand furi e ok. Thumbs up.

Sigur, putem incepe o discutie de cat de informati sunt cei de afara dar nu vom ajunge la un rezultat pentru ca si cei de afara sunt la fel de creduli/prost/inteligenti/perspicace ca si cei de aici, deci discutia este aberanta. Si aia de afara trebuie sa aiba dreptul sa fie prostiti, pacaliti, mintiti de cei de aici la fel ca si locuitorii acestei tari.

Este un pic iritant cand simti ca o persoana de afara care NU este afectata de deciziile luate aici isi da cu parerea dar cum am zis, o astfel de discutie duce spre infinit si este irelevanta in final. Nu cred ca ti-ar placea daca ti-as impune eu un buget fix pe zi neavand nici o treaba cu tine. Dar eu am purtat o astfel de discutie cu mine si am ajuns la concluzia ca mai bine sa lasi "cetateanul" sa voteze decat sa ingradesti dreptul la vot, ORICE s-ar intampla si ORICAT de neinformat si credul este acesta.

Am multe rude si prieteni in strainatate dar nici unul nu are pretentia ca stie ce se intampla aici mai bine decat cei care traiesc aici deci niciunul nu voteaza. Este insa o atitudine personala cu care sunt de acord insa asta nu inseamna ca trec de cealalta parte si o sa zic ca toti care nu fac asa gresesc. Imi asum ca nu pot castiga o asemenea discutie si atunci suport la nivel de discutie un neadevar, acela ca, spre exemplu, cineva care lucreaza in Londa stie ce se intampla in Romania desi e plecat de 5 ani de zile.

Oricat de "neindreptatit" consider eu ca este sau nu este am ajuns la concluzia, in timp, ca la fel ca dreptul la o discutie libera este de preferat in ciuda cenzurii, si dreptul la vot nu trebuie ingradit deloc. Nimeni nu a propus NIMIC si mai departe(desi cred ca gasim niste nebuni), nu a trecut NIMIC care sa ingradeasca votul celor din afara iar toata reactia avuta in 2009 a fost una exagerata datorata ilegalitatilor de la Paris si nu numai. Acum ca le-ai dat in bot astora, cum le-ai dat in bot alora care au furat in 2009 ? Te-a deranjat doar o reactia exagerata asupra unei fraude si nu frauda in cauza ?
__________________
Cook Pass Babtridge

Last edited by Redy : 01 Aug 2012 at 00:11.
Redy is offline   Reply With Quote sendpm.gif