View Single Post
Old 11 Jun 2012, 14:51   #31
White1
Guru
 
White1
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 1,621
Foarte bun serialul. Chiar entuziasmant pe alocuri. Are doua calitati mari: atmosfera incredibila si povestea matura, cu personaje de o complexitate cum rar mai vezi astazi. Din punctul meu de vedere se apropie foarte mult de calitatea unui Godfather(de altfel sunt si cateva asemanari-de exemplu relatia dintre Nucky si Eli seamana foarte mult cu cea dintre Michael si Fredo) si asta spune multe. Da, inceputul e putin mai greoi, personajele si actiunile lor par putin cliseistice dar cat de inselatoare se dovedeste impresia asta ulterior...
Si e o adevarata bucurie sa il vezi in sfarsit pe Steve Buscemi intr-un rol principal (bucurie dublata de faptul ca Buscemi chiar joaca al naibii de bine).
Revenind la atmosfera, sunt o multime de detalii (mari sau mici: masini, piese de mobilier, arme, telefoane, costume, coafuri, muzica, filme mute- inclusiv porno, mentalitati) care creaza o impresie de "anii '20" atat de puternica incat, sincer, nici nu te mai intereseaza daca sunt in perfecta concordanta cu realitatile acelor timpuri sau nu.
Iar personajele, in special Nucky si Margaret sunt atat de complexe incat nu inceteaza sa te surprinda. Cand crezi ca le-ai "prins" iti mai dezvaluie o fata necunoscuta. E adevarat ca nu e valabil in cazul tuturor personajelor, ar fi fost imposibil asa ceva, dar chiar si cele mai tipizate au un farmec aparte (servitorul german al lui Nucky, un fel de "comic relief" in majoritatea situatiilor, e genial).
E clar unul din cele mai bune seriale pe care le-am vazut, urmeaza Sopranos, dar mi-e greu sa cred ca poate intrece Boardwalk Empire.
White1 is offline   Reply With Quote sendpm.gif