View Single Post
Old 24 May 2012, 22:31   #1175
MariaMona
Crazy Mama

MariaMona

Fiecare dintre voi aveti dreptatea voastra... Chiar azi le povesteam fetelor mele de 5 si 8 ani despre ce se gasea si nu se gasea pe vremea lui Ceausescu, m-am exprimat de fapt - cand eram eu copil. Dupa ce le-am spus una-alta, le-am raspuns la intrebarile mirate, mi-am amintit de discutia si cartea mentionata aici si le-am spus ceva de genul: "Cu toate astea nu pot spune ca am avut o copilarie nefericita. Copilaria mea a fost frumoasa fiindca a fost copilaria mea". Si am mai avut o discutie cu niste tipe de varsta mea - aprox 35 de ani acum - acum cativa ani pe alt forum - unde cateva dintre ele au inceput o discutie pe tema "Copilaria noastra, fetelor" si s-a ajuns involuntar la bananele puse in ziare la copt pe dulap si la alte aberatii comuniste care insa faceau parte din viata noastra atunci. Si cateva fete "au sarit" foarte vehement ca ele nu-si vor aminti niciodata cu placere vremurile alea cand nu aveau ce pune pe masa, cand era frig in case, nu gaseai vata pentru perioada aia din luna si cate si mai cate chestii idioate, si ca ce bine ca au plecat dincolo si au acum de toate si tot asa. Iar eu le-am zis tot asa cum le-am zis azi fetelor mele - copilaria e frumoasa indiferent in ce regim politic o traiesti atata timp cat ai o familie frumoasa si ok. Asa e si cu tineretea, banuiesc. Faptul ca iti amintesti cu drag de copilaria ta sau de tineretea ta, cu nostalgie, nu inseamna ca regreti regimul politic de atunci sau ca esti o "baba comunista". Parerea mea.