View Single Post
Old 16 May 2012, 18:57   #1552
Chambord
x

Chambord

@aniela

Aaa, pai zi asa. Eu n-am facut literatura universala in liceu, nu mai vorbesc de facultate.
Daca ai citit Anna Karenina la varsta cosurilor, ai o scuza. Pentru ca romanul asta rupe. Si nici Borges nici Pessoa (aveam un feeling ca ei te-au vrajit la lista Mubi Daca mai intra si Bolano ... ) nu se apropie, zic eu.

Asa si in cazul meu, faptul ca am citit marea majoritate a literaturii romane pe cand eram scoler necopt ma face sa o dispretuiesc putin in subconstient (si buba e la mine in cazul asta). De altfel cartea romaneasca preferata am citit-o dupa liceu: Zodia Cancerului de Sadoveanu. Si cred ca e si singura... Ba nu, mai e si ceva Cartarescu si "Intamplari din irealitatea imediata" de Max Blecher (nu pot sa o pun printre preferate pt ca are niste faze cam, well, "odd" sa zicem, dar dintr-un mare numar de alte puncte de vedere m-a uluit efectiv).

Pe Marquez nu-l suport (autor mai safe ca asta n-am vazut din secolul asta, desi se chinuie din rasputeri sa mascheze) si nici dupa Nabokov nu po sa zic ca ma dau in vant.
Chambord is offline   Reply With Quote sendpm.gif