Se marita Veta
Nush pe cine a interesat vreodata relatie dintre cei doi, sau ce a mai povestit vecina la coafor... Ideea din fragmentul postat de tine e interesanta, dar nerealizabila. Nu tin minte exact filmul, dar ipotetic, daca eu ca regizor arat un cuplu ce se comporta distant si nu ofer nici un fel de indicii ca de fapt nu e asa, spectatorul nu are de unde sa viseze ce-mi trece mie pe sub basca. Eu am alta teorie: nevasta-sa era de fapt un ucigas in serie care se folosea de politistul adjectiv pentru acoperire. ea era atat de abila ca nici regizorul si scenaristul n u si-au dat seama cine era ea de fapt. si gargara poate sa a continua...
Daca nu se dau indicii nu e "un alt limbaj" ci e non limbaj, iar daca se dau totusi indicii atunci e "acelasi limbaj".
Concluzia e ca orice s-a urmarit cu chestia asta, nu intereseaza pe nimeni, doar pe Gorzo care are ocazia sa bata campii despre un nou limbaj si un nou val pe care sta el calare. (iar ideea de "nou val" e si ea cam uzata si reciclata, nu noi am inventat minimalismul, sa fie clar)
Minimalismul nostru e un pas inainte fata de ce se facea la noi, iar succesul international la critica, (si doar la critica) este imbucurator. Ce ma deranjeaza pe mine e minimalismul perfect, fara pata si fara prihana, propovaduit de saracii astia care au pretentia sa ma las eu mintit in fata.
Daca o sa-mi cada cartea in mana, o s-o citesc, precizez, nu am de gand sa o cumpar. Am mai citit o carte a lui Gorzo, o selectie de cronici si am gasit-o cam subtire.