Thread: Shame
View Single Post
Old 13 Apr 2012, 17:37   #16
buticut
Guru

buticut

Probabil kinkiness-ul din mine a strigat "incest" la secventele respective si imi amintesc parca de un interviu unde si Steve spunea ca dorea sa sugereze asta. Dar...nu stiu, privirile pe care si le aruncau cam depaseau limitele "fratiei". Oricum e clar ca se simte o tensiune sexuala in aer, mai ales atunci cand Brandon se urca parca animalic pe ea si o intreaba "What do you want from me?". Daca incestul e oarecum incert, si eu sunt sigura ca el o voia intr-un mod...nefratesc si tocmai rusinea fata de dorintele sale si lupta de a-si controla impulsurile il imping sa-si revizuiasca viata si actiunile, astfel incat dependenta de sex se transforma intr-o experienta dureroasa. Dependenta de sex provoaca indiferenta, esti practic paralizat emotional, dar atunci cand vrei sa scapi de ea iti dai seama cat de mult te domina. Exista doar doua femei in film pe care Brandon nu le vedea ca pe niste obiecte ale dorintei si care nu il trateaza ca pe un "client". Neputiinta lui de a forma relatii cu ele e heartbreaking - Brandon nu stia sa faca dragoste cu tipa de culoare (imi scapa numele ), ci doar sex si avea prea multa consideratie fata de ea ca sa o coboare la un asemenea nivel. Nu realizezi cat de tare te afecteaza o dependenta si cat de mult te degradeaza pana nu incerci sa te lasi de ea; tocmai faptul ca nu si-o putea controla ii provoca rusine lui Brandon. Ce e interesant la personaje este ca desi se afla la poli complet opusi din punctul de vedere al dorintelor (el voia sa stea cat mai departe de legaturi emotionale, ea voia sa se apropie), ambii au nevoie de acelasi lucru.

Hehe finalul mi s-a parut la fel de deschis precum cel de la Inception, adica nu prea. Desi nu stim 100% daca in cele din urma Brandon o va urma pe fatuca sau nu, e evident faptul ca macar incearca sa se abtina si ca i-a scazut drastic interesul. Daca la inceputul filmului, din clipa in care fatuca pune mana pe bara, el i se alatura, ignorand inelul , la sfarsit Brandon e cel putin reluctant si nu se arunca deloc pe ea. Ce ghinion, fix cand era si ea mai hotarata sa aiba o partida de golf cu Fassy, lui i s-a taiat .

Last edited by buticut : 13 Apr 2012 at 17:40.
buticut is offline   Reply With Quote sendpm.gif