View Single Post
Old 04 Apr 2012, 19:58   #16
Kriss_Kringle
Guru
 
Kriss_Kringle
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 1,664
Filmul tine peste 2 ore dar nu iti da impresia asta desi tot simti ca au vrut sa condenseze cat mai mult din carte in film,care e cam hit and miss deoarece chiar daca scenele importante sunt prezentate,lipseste motivatia deciziilor luate de catre cei implicati in jocuri.
A fost dezamagitor sa vad cum se desfasoare totul intr-un stil fast-forward fara prea multe detalii puse pe relatiile dintre Katniss,Peeta si Rue ca in carte care nuantau personajele, te faceau sa simpatizezi ele,sa le intelegi frustrarile si cel mai important le facea sa para reale.

Felul in care au fost prezentate jocurile de asemenea a fost lenes si fara prea mare convingere pentru ca toata esenta statea in lupta pentru supravietuire pe care Katniss o duce de-a lungul lor,lucru care nu e prezent in film deloc.
M-a enervat cum a fost portretizat Cato care e un psihopat in carte iar aici e prezentat in genul unui bully din liceele americane fara aceea nebunie care il facea sa fie de temut.
Eu inteleg ca au trebuit sa faca schimbari pentru marele ecran insa nu strica mai mult character development pentru o mai buna intelegere a celor implicati,care trec totusi printr-o trauma psihica fiind bagati intr-un concurs pe viata si pe moarte.
Acum chiar daca m-am plans in mare parte,e o ecranizare buna care nu poate fi trasa la raspundere pentru nenumaratele schimbari si elemente taiate dar fix acele lucruri mici i-ar fi adus plusul dramatic de care avea nevoie.

7/10
__________________
I adore simple pleasures. They are the last refuge of the complex.
Kriss_Kringle is offline   Reply With Quote sendpm.gif