View Single Post
Old 26 Mar 2012, 20:04   #9
loud.rocks
Guru

loud.rocks

Am vazut si eu Kasaba. Mi se pare ca rezumatul facut de Windom e foarte bun; as adauga doar faptul (cel putin asa mi s-a parut mie) ca Ceylan urmareste, pe langa conflictul dintre generatii, si o diferenta intre o lumea interioara, limitata, inchisa a satului respectiv si una exterioara, orice alta locatie, cat mai indepartata posibil, care ar largi orizonturile membrilor comunitatii (SUA, unde tatal plecase cu multi ani in urma si unde si-a format o cultura generala net superioara celorlalte personaje, sau “lumea larga” spre care baiatul cel mare viseaza sa plece).

Mie mi-a placut destul de mult filmul. Primele 40 de minute mi s-au parut excelente, niste imagini si scene deosebite. Si a doua parte este ok, prin prisma faptului ca personajele sunt destul de bine conturate si ni se ofera suficiente detalii despre felul in care gandesc si despre conceptiile lor de viata, care pana la urma reprezinta mentalitatea tipica lumii ruralale respective.
As fi preferat totusi o imagine de ansamblu mai concreta a orasului; mai multe cadre care sa surprinda cladirile, strazile, oamenii si care sa puna in evidenta si mai tare atmosfera posomorata.
Adica as fi preferat mai multe astfel de imagini:

8/10

Last edited by loud.rocks : 26 Mar 2012 at 20:08.
loud.rocks is offline   Reply With Quote sendpm.gif