N-am ce sa explic, nu ma pricep la explicat poze. E prea prea multa intuitite la mijloc si relatia e prea fulguranta. E vorba, in principiul, de compozitie - geometrii, simetrii etc. Nu stiu de ce-mi place dar imi place.
Poza cealalta e mai moale intr-adevar. O strica faptul ca se interpun tablourile alea in dreapta, si faptul ca Damon nu e sucit la fix 180 de grade fate de noi. Si cu cromatica sta mai prost. Dar imi place simetria peretilor fata de usa, perpendicularitatea unghiului de tragere, si cum se profileaza masa corpului persoanei impotriva albului imaculat si uniform al usii, Imi place si cota la care ii taie bratele cadrul, emanand o noua simetrie aproximativa intr partea dezgolita a mainilor si partea lor invelita. E totul despre simetrie, se pare. In orice lectie de analiza a unei opere de arta (film si literatura, cel putin, din cate stiu eu) unul din principiile fundamentale este de urmarit
how the parts fit together. Simetria este o relatie intre parti. Simetria este o relatia armonioasa intre doua sau mai multe entitati. Armonia este asociata puternic cu ideea de frumos. Frumosul este puternic asociat cu ideea de arta. Etc. Hope that helps.
LE:
Quote:
Ce fel de criteriu poate fi "vidul continutistic"?
|
Nu e. Cel mult poate fi un anti-criteriu. Eu n-am spus ca-mi place poza
pentru ca e vidata de continut. Ci
in ciuda faptului.