View Single Post
Old 19 Mar 2012, 11:07   #63
Malombra
Guru

Malombra

Originally Posted by White1:
Pai asta ziceam si eu, ca e greu sa te exprimi intr-un mod cat mai accesibil, mai ales cand ai posibilitatea sa folosesti alt gen de limbaj, mai pretentios. Dar in momentul in care postezi pe un forum, deci, in principiu, esti dispus sa porti un dialog cu alte persoane ai obligatia (morala, daca vreti asa) ca macar sa incerci sa iti adaptezi limbajul. Unii useri fac exact pe dos. Cauta expres formulari cat mai complicate (Federico si Malombra sunt doua exemple destul de relevante, nu as vrea sa cred ca asa vb ei tot timpul).
dacă interveneai vreodată într-o discuţie pretenţioasă, ţi s-a fi răspuns cu un ton ajustat, crede-mă, sau dacă ai fi cerut să ţi se explice o anumită oarte din ceva, nu ar fi refuzat nimeni. nu am de unde să ştiu că e cineva pe margine care nu înţelege sau nu intervine pentru că discuţia se poartă aşa cum se poartă. stînd deoparte, e foarte greu să realizez că măcar exişti, dar mai ales că ai vreun înţeles faţă de ce zis. cînd mă interesează un topic, intervin, nu stau lîngă, ca apoi să merg spre alt topic, unde să comentez. mi se pare un pic infantil. eu nu sunt clarvăzătoare, ca să ştiu cîţi oameni se uită la un thread unde postez. merg pe ideea că cine se uită şi are un pic de interes, zice ceva. dacă nu zice , e indiferent şi caută ce-i place.

Originally Posted by Twinsen:
Originally Posted by Malombra:
filmul priveşte anomalia terorii şi a prostiei ajunsă sus de la egal la egal, preferă să înneabunească rîzînd decît să se accepte victima circumstanţială a unui regim în care viermii sunt noul model uman.
Vezi tu, Malombra, daca Królikiewicz ar fi venit la un studio american sa ceara bani pentru un astfel de film, patronii ar fi ras bine si l-ar fi poftit pe usa afara. In schimb viermii comunistii din regimul terorii si prostiei i-au asigurat finantarea si materialele pentru a crea aceasta capodopera fara pereche...
cum se ajunge din interiorul filmului la exteriorul lui? ce au a face banii cu care e făcut cu conţinutul lui, de critică a unui sistem? ai o luminare scurtă, ulterior:
Originally Posted by Twinsen:
Look, putem sa filozofam si sa despicam firul in patru la nesfarsit pe tot felul de tangente mai mult sau mai putin off-topic.
EXACT.

quote:Am scris de altfel si o alta descriere a filmului, pe un alt ton, dar acolo te-a deranjat sarcasmul. Asta insa e problema ta.
nu am nici o problemă. nu am relizat niciodată cum poate fi sarcastic un rezumat.

quote: poti te rog sa incetezi macar o clipa cu jignirile?
e o stratagemă clasică de victimizare publică. unde am jignit eu, fără să specific şi ce mi s-a părut jignire? pot să am o părere despre limbajul cuiva, nu, aşa cum şi despre al meu s-au emis o mie, nu? nu e o jignire, e o constatare.

quote: intr-un film "expresionist" ca asta
la fel de "expresionista" ca buldozerul
asta e părerea mea despre film, live with that. altceva nu văd ce ai putea să faci.
Malombra is offline   Reply With Quote sendpm.gif