Si eu l-am vazut ieri si intradevar,3D-ul mi s-a parut inutil,nu a adaugat nimic experientei.
Nici eu nu auzisem de John Carter pana acum 2 luni cand am vazut primul trailer dar sa zici ca e foarte tare e exagerat.
Prima carte a aparut in 1912 si cum ai zis si tu,multi s-au inspirat din operele lui Burroughs dar o ecranizare nu s-a produs iar aici e marea problema pentru ca filmul a aparut prea tarziu dupa ce lumea a vazut Star Wars,Superman iar cand a aterizat in cinema-uri si John Carter iti lasa senzatia ca e doar o reciclare a altor SF-uri care au facut istorie desi lucrurile stau invers.
Acum despre film,pot sa zic ca sufera prea mult de cliseele Disney si niste one linere cam lame iar Taylor Kitch desi se descurca per total e prea teapan si n-are carisma deloc.
O alta mare problema e ca ritmul filmului este inegal si intr-un final nu vine cu nimic nou din ce nu s-a mai vazut pana acum,ba chiar pentru multi,cel mai probabil necunoscatori,va parea ca o imitatie dupa Star Wars si Prince of Persia scena perfecta pentru aceasta comparatie fiind cea din arena cand John si Tars se bat cu maimutele albe care e o copie dupa scena din Attack of the clones.
Eu mi-am luat toate cartile din seria Barsoom si am de gand sa le citesc pentru ca universul e vast si interesant dar filmul a venit prea tarziu pentru a avea un impact asupra publicului,dovada fiind si incasarile sale la box office care nu a fost prea mari tinand cont de bugetul si campania de marketing care au ajuns undeva la 350 de milioane de dolari.
Cred ca visul de a creea o franciza s-a cam dus pe apa sambetei dar cine stie.
Ca sa inchei,John Carter e un SF decent dar intr-un final dezamagitor considerand reputatia cartilor.
6/10