Originally Posted by Kriss_Kringle:
Daca te referi la acting,unde-i problema la Breaking Bad?Vrei sa-mi spui ca Bryan Cranston,Aaron Paul sau Giancarlo Esposito nu se ridica la nivelul unui Clooney,Pitt sau oricare alt actor din A list-ul Hollywood-ului?
|
Clooney si Pitt nu-s cele mai exigente optiuni posibilie la care sa te raportezi, dar chiar si-asa... in zilele lor bune, sunt intangibili pentru serialisti. IUMO, daca serialistii erau la fel de buni ca feature-istii, atunci nu mai erau serialisti. Nu-mi spune ca ei prefera mediul tv in detrimentul cinema-ului din convingeri (estetice, morale, financiare or whatever). Majoritatea actorilor tv raman in tv. Uite, Cranston, daca era chiar atat de bun pe cum zici tu si altii, dupa patru ani de zile de demonstratii si parade actoricesti, de ce mai mult decat rolul extrem de secundar din Drive n-a putut sa prinda? Care rol, daca tot veni vorba, oricat ar fi de zgarcit substantialmente, tot reuseste sa fie mai interesant decat tot cortegiul de episoade (redundante) din BrBa. Probabil nu conteaza cat te labartezi pe orizontala timpului atat cat conteaza profunzimea de sfredelire emotionalo-spirituala. M. Brando in Rolul sau, de ex, n-are foarte mult spatiu de manevra, insa e unul dintre cele mai complexe, bogate si amplu "schitate" personaje ever. Nu serios, eu chiar ma simt mai atasat de, si simt ca-l cunosc mai bine pe, Cranston-ul din Drive decat de/pe cel de dincolo. Revenind, e greu de pus degetul cu exactitate la o incercare de diagnosticare a jocului din BrBa, dar intuitiv nemultumiri exista destule. Sa dau in partea slaba a filmului (Tuco, Gemenii, Saul, prietenii lui Jesse) nu ar fi prea fair-play din partea mea, dar sunt probleme si la stalpii de sustinere. Aaron Paul e absolut atroce. Nu ma simt in stare sa zic de ce, dar e singurul personaj care nu doar ca nu s-a_ridicat_la_standardele_mele, dar m-a iritat de-a dreptul. M-am rugat pentru moartea lui in fiecare sezon. Ha! Ha! Iarasi, n-o argumentez ci o s-arunc doar niste vorbe-n vant, dar Cranston e intr-adevar bun (nu doar pt un tv show) insa e departe de a impresiona, IOM. Cel mai mult mi-a placut de Hank din primul sezon si ceva. Dupa ce au inceput sa bage placa cu partea sensibila din umbra a lui Frank, declicul emotional in urma incidentelor de serviciu, a-nceput sa ma lase rece usor usor...
Quote:
In Band of brothers n-ai realism?Poate ca e cam sappy pe alocuri dar de realism nu cred ca se pune problema.
|
Mh, realismul asta supericial ce tinte de logistica, de tehnica, de recuzita si de cum zboara gloantele "nu-i rau" (wink) dar, nu stiu, ar mai trebui sa fie si un realism inefabil, ala care intuitiv te face sa zici "l-am crezut"; in ce-l priveste, detectorul meu n-a avut prea mult de furca in BoB.
Quote:
Compara serialele intre ele,dar nu ai vazut destule ca sa poti face asta.Si ca sa nu fie de ajuns le pui langa filme care au facut istorie,deci evident ca o sa te dezamageasca.
Ti se pare corect daca compari un scurt metraj de 20 de minute cu un lung metraj de 2 ore?Si filmul ala sa mai fie si un Raging bull,Blade runner,Godfather,Dr.Strangelove etc?
|
Pai, da.
Compar varfurile.
Daca paralelele sun legitime at all, normal c-asa se face; partea tare cu partea tare si aia slaba cu aia slaba.