Originally Posted by Federico:
S-ar putea sa fie doua tipuri diferite de rabdari, daca stam sa facem teoria chibritului, dar din experienta mea personala orice idiot al secolului XXI care se respecta are cel putin 20 de seriale la activ, dar daca-l intrebi dac-a vazut vreun film mai lung de 3h1/2 in afara de Titanic si The Godfather II...
|
Gresit in privinta filmelor mai lungi de 3 ore,multi o sa zica LOTR extended version.
Quote:
Nu, trolling era cand am folosit expresia "cabipcaturi penale" cand, de fapt, impresia mea e de mediocritate caldicica umflata cu pompa nucleara de filistinimea average-joe-ista"; acuzatia ta nu ar mai tine de trolling ci de umor imbecil. Motivul pentru care am ramas in cursa pan la finish tine de o ampla coroboratie factoriala care in mare arata asa: a) n-am spus, de fapt, ca nu mi-au placut; am zis ca sunt mai mult sau mai putin niste porcarii, dar si shaormele si alt fast-food-isme sunt nist aberatii gastronomice insa tot imi plac; tine de fenomenologia placerilor vinovate b) exista o placere apriobiprica la mine in zgaitul la filme; indiferent de calitatea produsului analizat exista mereu o minima satisfactie in simplul proces al analizei unui produs filmic c) incapatanare - urasc sa las neterminata o treaba odata ce m-am apucat de ea (de multe ori in ciuda consecintelor pernicioase d) la niciunul din cele patru enumerate motivul principal pentru care m-am angajat in parcurgerea lor nu a fost unul hedonist (poate doar la TP,initial, ca a fost primul si era si vorba de Lynch, dar nu mai tin minte) - la TP am continuat cu el desi mai mult ma frustra decat sa ma rasfete (desi seria ascunde si niste componente CAPODOPERIALE pentru care, singure, merita trecut prin toata bostana) fiindca, for fuck sake, era vorba de Lynch - ma simteam si dator moral intr-un fel dar era si important sa stiu de TP ca sa-l cunosc mai bine pe Lynch. La celelalte m-am uitat, in primul rand, ca sa-mi confirm o data pentru totdeauna preconceptiile fata de ideea de serial tv;
Dar, repet, per ansamblu au fost destul de entertaining chestiile din cand in cand degajand si cateva licariri estetice de inalt nivel (trecerea de la sezonul 3 la al 4-lea in Brba - Half-Measure, Full Measure, Box Cutter + Salud... iar Arrested Development e istet foc cel putin de 2-3 ori pe episod, insa problema e totul e inecat pana-n gat in colesterol estetic).
|
Impresia ta cam te face sa pari cam snob si superior,nu zic ca esti dar cam asta reiese din citat.
De asemenea acuzatiile tale au asa un aer de revolta impotriva serialelor ca si ar fi blasfemie sa te uiti la ele.Ori ai avut asteptarile prea mari cand ai inceput sa te uiti la ele,ori le-ai comparat cu cine stie ce capodopere si rezultatul a fost substandard,habar n-am.Tot ce conteaza acum e sa te convertim!

"joke"
Quote:
Se cheama gandire critica. Somn usor. *limba*
|
O solutie ar fi sa dezactivezi gandirea critica in timpul serialelor si sa bagi limba in gura.
Quote:
Mi-a placut Seinfeld de multe ori, dar nu m-am mai uitat la el de mult timp. As mai avea rabdare cu el acuma doar daca e sa n-am absolut nimic de facut, cred...
|
In cazul in care ti-a placut Seinfeld iti recomand It's always sunny in Philadelphia.Descrierea sitcomului este "Seinfeld on crack" deci iti poti imagina cam la ce sa te astepti.
Cum am spus,nu toate sunt extraordinare dar multe sunt distractive si daca le ai la indemana atunci cand n-ai chef de filme,nu poate fi decat un lucru bun.
Sunt multe seriale si miniserii care pot multumi si spectatorii mai pretentiosi si cei mai casual dar in unele,character development-ul este mai superior fata de filme,cum e si logic datorita duratei.Evident ca ele nu se ridica la nivelul filmelor,dar cateva cred ca fac fata cu brio.Unele subiecte n-ar functiona ca filme dar ar excela ca seriale,de aceea raman o deviatie binevenita.Intr-un final,serialele raman o sabie cu 2 taisuri,trebuie doar sa vezi care taie mai bine.