Thread: Seriale TV
View Single Post
Old 13 Mar 2012, 07:48   #703
Federico
Snob Elitist

Federico

Originally Posted by Liviu-:
Sorry, ma tot iau cu alte lucruri... nu-l mai frecventez. Am patit acelasi lucru ca si cu Oz &The Sopranos, seriale cu care am intrat in sesiune si dupa ce s-a terminat sesiunea mi-am gasit alte lucruri de facut. Toate mi-au placut, poate mai mult Oz si Sopranos, dar pur si simplu nu le-am mai reluat. Si sincer mai degraba as revedea The Wire, ceea ce probabil o sa fac, dar in vacanta de vara ca sa ma pot uita linistit.
Funny, ce s-o mai dam dupa visin... de facto, tu dai mai putini banuti pe BrBa si tot eu sunt the bad guy.
Si zici c-o sa re-vezi The Wire, ah? Creepy...

Originally Posted by Kriss_Kringle:
Eu nu vad cum ajungi sa compari un film de 3-4-5 ore cu un serial care tine 3-4-5 sezoane,daca tot vorbim de rabdare.Care dintre ele crezi ca iti cere mai multa rabdare intr-un final?La filmul minimalist intradevar trebuie nervi de otel daca nu esti un fan al genului,dar chiar si daca e o vizionare grea tot esti constient ca dupa alea 3-5 ore ai terminat cu el.In schimb la seriale e alta treaba pentru ca episoadele tin in medie intre 45 de minute si o ora iar cand ai de-a face cu mai multe sezoane si ajungi sa le vezi,deabia atunci poti spune ca esti rabdator.
S-ar putea sa fie doua tipuri diferite de rabdari, daca stam sa facem teoria chibritului, dar din experienta mea personala orice idiot al secolului XXI care se respecta are cel putin 20 de seriale la activ, dar daca-l intrebi dac-a vazut vreun film mai lung de 3h1/2 in afara de Titanic si The Godfather II...
Quote:
Deci ai vazut Breaking bad,Band of brothers,Twin Peaks si Arrested Development.Bun!
Si acum te rog sa-mi spui de ce le-ai vazut pe toate la capat,daca nu ti-au placut?
Cand e vorba de un film,hai ca mai merge sa-l termini chiar daca nu iti place cum decurge,dar sa vezi 4 sezoane dintr-un serial care nu-ti place?Miroase a trolling grav dupa parerea mea.
Nu, trolling era cand am folosit expresia "cabipcaturi penale" cand, de fapt, impresia mea e de mediocritate caldicica umflata cu pompa nucleara de filistinimea average-joe-ista"; acuzatia ta nu ar mai tine de trolling ci de umor imbecil. Motivul pentru care am ramas in cursa pan la finish tine de o ampla coroboratie factoriala care in mare arata asa: a) n-am spus, de fapt, ca nu mi-au placut; am zis ca sunt mai mult sau mai putin niste porcarii, dar si shaormele si alt fast-food-isme sunt nist aberatii gastronomice insa tot imi plac; tine de fenomenologia placerilor vinovate b) exista o placere apriobiprica la mine in zgaitul la filme; indiferent de calitatea produsului analizat exista mereu o minima satisfactie in simplul proces al analizei unui produs filmic c) incapatanare - urasc sa las neterminata o treaba odata ce m-am apucat de ea (de multe ori in ciuda consecintelor pernicioase d) la niciunul din cele patru enumerate motivul principal pentru care m-am angajat in parcurgerea lor nu a fost unul hedonist (poate doar la TP,initial, ca a fost primul si era si vorba de Lynch, dar nu mai tin minte) - la TP am continuat cu el desi mai mult ma frustra decat sa ma rasfete (desi seria ascunde si niste componente CAPODOPERIALE pentru care, singure, merita trecut prin toata bostana) fiindca, for fuck sake, era vorba de Lynch - ma simteam si dator moral intr-un fel dar era si important sa stiu de TP ca sa-l cunosc mai bine pe Lynch. La celelalte m-am uitat, in primul rand, ca sa-mi confirm o data pentru totdeauna preconceptiile fata de ideea de serial tv;
Dar, repet, per ansamblu au fost destul de entertaining chestiile din cand in cand degajand si cateva licariri estetice de inalt nivel (trecerea de la sezonul 3 la al 4-lea in Brba - Half-Measure, Full Measure, Box Cutter + Salud... iar Arrested Development e istet foc cel putin de 2-3 ori pe episod, insa problema e totul e inecat pana-n gat in colesterol estetic).
Quote:
Daca tot te plangi de realism,atunci chiar trebuie sa vezi The wire,dar daca nici ala nu iti place chiar nu vad rostul sa mai te uiti la seriale.
Nu-i exclus, insa doar pe Six Feet Under il mai iau in considerare anul asta (nu stiu de ce, am o presimtire buna fata de el)
Quote:
Eventual sa revii peste o perioada cand esti mai relaxat si nu stai sa despici firul in 4 la fiecare amanunt.
Se cheama gandire critica. Somn usor. *limba*
Originally Posted by MariaMona:
Si macar la un Seinfeld merge sa te uiti din cand in cand. Pe mine ma binedispune oricand.
Mi-a placut Seinfeld de multe ori, dar nu m-am mai uitat la el de mult timp. As mai avea rabdare cu el acuma doar daca e sa n-am absolut nimic de facut, cred...