View Single Post
Old 06 Mar 2012, 08:25   #278
charles
Guru

charles

Originally Posted by Federico:
recunosc ca n-am stat prea mult sa ma gandesc la ideea ce tocmai ma lovise, dar acum imi dau seama ca s-ar cam duce dracului conceptul 'turneului'. insa n-ar fi o mare pierdere, cred. chiar ii pasa cuiva de cine castiga un meci, doua sau totul? e vreo diferenta (de entuziasm si motivatie din partea specatorilor, si de calitate din partea concurentilor) intre o semifinala si unul din meciurile din cel mai primitiv stadiu? ideea fundamentala (vazutul de filme obscure si exotice si vorbitul despre ele) ar ramane intacta, doar ca am castiga o sporire a probabilitati calitatii 'meciurilor' (care nu ar mai fi meciuri propriu-zise, n-ar mai fi niciun duel - de parca pan-acum a fost -; ar deveni un fel de cineclub bisaptamanal). adevarul complet fie spus, insa, ambalajul acestui format n-ar mai avea aceeasi forta comerciala...

le
Quote:
in runda 3 ce mai faci?

n-am raspuns direct dar cred ca s-a subinteles. - bagi un alt regizor (in runda urmatoare). (intr-o competitie normala, reala, asta ar fi rizibil de incorect, dar aici nu suparam pe nimeni, ca nu-i nicio miza)

total de acord! mie oricum imi repugna ideea de topuri/clasificari, dialectica asta winner/loser specifica pretentiilor 'telectuale la moda, cum de altfel nu cred nici in "opera totala".

ceva asemanator am propus si eu, numai ca tot in forma de turneu. nr-ul autorilor sa fie = cu nr-ul participantilor, iar fiecare regizor sa participe cu un singur film.
charles is offline   Reply With Quote sendpm.gif