Și uite că ajungem în linie dreaptă.Cei 29-30 de experți de la gold derby și-au dat cu părerea. Am pus cu bold cea mai selectată opțiune și numărul de experți care cred că așa ceva se va întâmpla:
Film The Artist 30
Regizor Michel Hazanavicius 30
Actor Jean Dujardin 18 George Clooney 12
Actriță Viola Davis 25 Meryl Streep 5
Actor în rol secundar Cristopher Plummer 30
Actriță în rol secundar Octavia Spencer 30
Scenariu original Midnight in Paris 26 The Artist 2
Scenariu adaptat The Descendants 27 Moneyball 2
Animație Rango 28
Film într-o altă limbă decât engleza A Separation 29
Documentar Paradise Lost 3 14 Pina 7 Undefeated - 6
Decoruri Hugo 27
Imagine The Tree of Life 19 The Artist 6 Hugo 4
Costume The Artist 15 Hugo 4 Jane Eyre 4 Anonymous 2 W.E. 2
Montaj The Artist 22 Hugo 5
Machiaj The Iron Lady 17 Harry Potter 7.2 9 Albert Noobs 2
Coloană sonoră The Artist 26
Melodie originală Man or Muppet 26 Real in Rio 2
Montaj de sunet Hugo 19 War Horse 4 The Girl with the Dragon Tattoo 3 Transformers 2
Sunet Hugo 24 War Horse 2 Transformers 2
Efecte Speciale Rise of the Planet of the Apes 23 Hugo 4
Restul nu prea cred c-ar conta, de exemplu acum 2 ani n-am nimerit niciun scurtmetraj și tot am fost pe 1. Anul trecut am nimerit 1 din 3 și tot pe 1 am fost. Diferența nu se face aici unde e mai mult un dat cu banul, dar dacă tot și-au dat și ăia cu părerea voi pune cam ce spun ei, poate schimb 1 că nu
Animație Fantastic Flying Books... 23
The Tsunami and the Cherry Blossom 13
The Shore 13
Deci să ne înțelegem dacă ies cei cu bold e normal, nu e nicio surpriză dacă iese Viola Davis sau Jean Dujardin. Nu vă treziți după spunând că ce vizionari ați fost. Să vă văd că preziceți pe dos ca să vă dați mari.
Eu zic că ce spun experții e bun în proporție de 80-90%, eventual cu 2-3 modificări unde vă trebuie să apară și departajarea. În general în categoriile unde nici ei nu se prea înțeleg.
Pe moment ce aș paria ca surprize ar fi The Artist la scenariu, asta ca risc major. (la cât de mult ass kissing hollywoodian e în film nu m-ar surprinde să dea premiul de scenariu unui film fără dialog).
Apoi într-un mod mai puțin riscant la documentar nu prea e clară treaba și cred că aș merge pe Undefeated. La fel și la costume merită un risc pe Hugo.
Și cam atât., în rest cu experții înainte. Nu am pus încă predicțiile, dar 90% astea vor fi. 10% mă gândesc să schimb la sunet și montaj de sunet în War Horse și poate schimb mâine după ce mă uit la War Horse.
|