View Single Post
Old 11 Feb 2012, 22:47   #140
cosmin742000
Guru

cosmin742000

Parerea mea e ca ACTA nu are nicio legatura cu copywrightul. Faza cu copywrightul e ca sa ii prosteasca pe prosti.( si se stie prostii"e" multi) In Germania exista lege a copyrightului care se aplica ( cred ca e singurul stat unde se si aplica) si acolo toti stiu ce ii paste daca incalca legea ( o amenda)ACTA e NUMAI si NUMAI despre spionarea userilor, folosind ca pretext copyrightul.Bineinteles ca sunt destui prosti care zic " ha ha ha si ce daca ma spioneaza , nu am nimik de ascuns" .Pe astia ii las deoparte ca sunt irecuperabili.Revenind la Germania , voua nu vi se pare ciudat ca singura tara din lume unde se aplica si se sanctioneaza incalcarea copyrightului nu a semnat ca va participa la discutii despre ACTA?Ce inseamna asta ? Exact ce ziceam ca incalcarea copyrightului e un pretext bun de prostit ( numerosii) prosti , pt a spiona in mod legal.Acum sa zic si despre situatia de la noi in particular.Vad ca sunt cativa care se dau viteji , ca asa e drept , ca autoru sa incaseze banii. Dupa cum bine zicea un antevorbitor , autorii nu castiga mai nimic din vanzarea operelor lor(ei avand ca modalitate de castig din asta o suma fixa plus un foarte mic procent din vanzari) , doar companiile de distributie fiind cele pagubite.Acum eu inteleg necesitatea din alte tari cu venituri pe cap de locuitor mari , cu sali de cinema in toate catunele ,unei legi a copyrightului.Adica e de bun simt cand castigi o gramada de bani ai jde cinemauri la 2 pasi sa iti cumperi , cd uri sau DVD uri originale , sa te duci la film ,sa cumperi o carte fara sa dai pt asta salariul pe juma de an cum ar fi la noi. In ce priveste Romania daca se va adopta vreodata aici , si se va respecta o lege a copyrightului , casele producatoare , nu vor avea NICIUN beneficiu din asta.Nu cred ca dupa aplicarea unei astfel de legi , se va ingramadi lumea din Focsani la cinemaul din Bacau , sau ca se vor face cozi la CD-uri sau DVD uri. Cei care au semnat acordul sa discute ACTA din partea Romaniei , daca ati observat , nici nu stiau despre ce e vorba in el .Ei s-au bucurat ca pot sa ne spioneze legal si de aici in colo li s-a rupt firul.
Cel mai aberant pasaj din ACTA , si e greu de facut un top intre asa niste exemple de aberatii , mi se pare cel despre amenda sau inchisoare in caz ca postezi pe youtube un clip de la o petrecere (?!) si pe fundal se aude muzica pentru care nu ai drept de autor..Prin muzica pentru care nu ai drept de autor intelegandu-se orice muzica , indiferent , daca e de pe cd original sau piratata ..Cat de idiot sa fii sa concepi asa ceva?
cosmin742000 is offline   Reply With Quote sendpm.gif