View Single Post
Old 08 Feb 2012, 17:25   #2612
Liviu-
Film Dissection

Liviu-

Asa ziceam si eu cand eram in liceu despre unele obiecte... se pare ca pe o parte din ele chiar am ajuns sa ma bazez serios, iar pe altele as fi vrut sa le invat mai bine pentru mine. Ca tot se discuta cand era scandalul cu bacul, problema principala a invatamantului romanesc actual nu e faptul ca-i prea multa materie, ca-i prea multa teorie si prea putina practica, ci ca elevul nu-si mai da interesul. E si asta cu materia o problema care ar trebui rezolvata, la fel si problema profesorilor mai putin pregatiti, dar in principal e vina elevului. S-a creat o atmosfera si o conceptie eronata in mintea elevilor a ceea ce ar insemna invatamantul. Asa cum Romania a inteles gresit libertatea dupa revolutie, asa si elevul a inteles gresit scoala. Tocmai de asta a fost extrem de important ce a facut Funeriu anul trecut, elevul trebuie sa ia din nou scoala in serios, examenele ar trebui sa fie din nou teste adevarate, elevul trebuie sa realizeze asta. Ca ar trebui ca profesorii sa pregateasca serios elevul pentru asta e o idee, desi nu prea are cum in momentul de fata, un examen serios ar trebui sa sustina profesorul, iar apoi profesorul s-ar putea ca la randul lui sa poata pregati elevul pentru examen, daca acesta (elevul) ajunge sa prezinte un minim interes.

PS: Nu vorbeam despre tine mai sus, nu te cunosc indeajuns ca sa mi-o permit, doar prima fraza e indreptata direct spre tine.

PS2: +1 iiii
Liviu- is offline   Reply With Quote sendpm.gif