Originally Posted by Chambord:
- eliminarea tragerilor la sorti; cunoasterea ordinii filmelor dinainte. Cu siguranta vor fi useri care nu vor avea timp sa vada toate filmele si sa voteze in toate meciurile si atunci e bine sa poata sti dinainte daca si cand va intra in concurs un film pe care si-l doresc sa-l vada, pt a-l putea vedea din timp.
|
Pai se stiau meciurile cu macar o luna inainte. Eu zic ca a fost si ca inca e destul timp.
- eliminarea meciurilor cu mai mult de 2 filme; doar 1 meci pe saptamana
|
De acord, de altfel am si facut lucrul asta in a doua parte a turneului. Iar daca mergem pe grupe nu mai mergem pe egalitati.
Pentru asta propun urmatorul format:
- 8 regizori impartiti in 2 grupe (grupele se pot trage la sorti)
- in grupe se va juca fiecare cu fiecare, se va puncta ca la fotbal: victoria 3p, egal 1p. Primii 2 regizori in clasamentul grupei merg mai departe. In caz de egalitate de puncte departajarea se va face la golaveraj, in caz de golaveraj egal, primeaza regizorul cu mai multe goluri inscrise. In felul asta conteaza mult mai mult fiecare vot (unii useri nu au mai votat in primul turneu in unele meciuri pt ca deja era clar cine va merge mai departe si nu s-au mai obosit sa vada filmele stiind ca oricum nu mai pot schimba soarta partidei). Acum conteaza fiecare gol.
- in semifinale se vor intalni locul 1 grupa A cu locul 2 grupa B si locul 1 grupa B cu locul 2 grupa A. In caz de egalitate, merge mai departe cine a facut mai multe puncte in grupa (se aplica regulile de departajare de la punctul anterior daca egalitatea persista)
- vor fi astfel 6 meciuri in fiecare grupa, 2 semifinale, finala mica si mare. Total 16 meciuri.
- fiecare regizor se va inscrie cu 5 filme votate de participanti. Ordinea va fi cunoscuta dinainte si ar fi bine sa nu fie trasa la sorti ci ordinea sa fie a popularitatii filmelor (se poate aplica nr de voturi pe imdb, nu nota !)
|
Si eu cred ca e formatul cel mai bun, doar ca nu stiu daca sa fiu de acord cu ordinea astfel stabilita. Cred ca o idee mai buna ar fi tot sa tragem la sorti, dar de data asta sa tragem toata ordinea de la inceput. Nu stiu cat de corect e sistemul imdb si daca asta va duce la meciuri mai putin disproportionate. Cred ca mai degraba trebuie sa fim mai atenti la selectie.
@Albeldo - Selectia am facut-o la fel si data trecuta, am propus mai multi regizori (cu totii, chiar mai multi decat au participat la discutii in turneu) si din aia au ramas cei cu cele mai multe voturi.
Apropo de ce ziceam mai sus si ce a zis Albeldo si altii inaintea lui, ma gandesc sa facem doua grupe cu filme diferite, eventual old vs. new sau poate chiar cu o anumita tematica daca se doreste, care o sa se intalneasca apoi intre ele in semifinale. In functie de tematica sau fara o tematica anume putem face selectia, vedem ce avem, le punem in functie de voturi in grupe cum se potrivesc mai bine.