Thread: Arta gătitului
View Single Post
Old 25 Jan 2012, 20:13   #1116
rvn
Scorpia cinefiscalitatii

rvn

o singura data am ratat perisoarele, cand eram la "gradinita" si de-atunci, am avut grija sa nu se mai repete greseala pe care am facut-o. cred ca tot ceea ce intreprindem, trebuie facut cu logica, altfel riscam sa pierdem timp si energie degeaba. asadar, ca perisoarele sa nu se desfaca, nu trebuie sa lipseasca din ele, liantul: galbenusul/rile de ou, amestecate cu o lingura-doua de faina.
si mai e un secret: redu focul la minim cand le pui la fiert, clocotitul le desface de obicei.
in general, ciorbele si supele se fierb la foc mic sau moderat, ca sa se linisteasca aromele legumelor. incearca sa faci o data ciorba dupa metoda mea, chiar daca nu pui bors, adica fierbe intai carnea si apoi adauga zarvatul calit, apoi taitelul si la sfarsit verdeata, pun pariu ca sotul tau si fetitele, vor manca cu placere din ea. chiar si pe cea de rosii, incearca sa fierbi rosiile sau sucul separat si adauga-l la sfarsit, cand supa e aproape gata. o sa ai o surpriza extrem de placuta la gust.
mie imi plac toate felurile amintite, dar, din pacate, nu prea le mai gatesc. promit sa revin cat de curand cu o ciorba a la grec sau cu una de fasole, pe care sper sa le savurati, macar vizual.

Last edited by rvn : 25 Jan 2012 at 20:19.
rvn is offline   Reply With Quote sendpm.gif