Thread: Arta gătitului
View Single Post
Old 24 Jan 2012, 20:38   #1108
rvn
Scorpia cinefiscalitatii

rvn

da, arata bestial si pe langa asta, este excelenta. poate ma laud, dar nu asta e important. voiam sa zic cum procedez eu cand fac ciorba asta, ca sigur Klaudia va citi si va fi interesata de sfaturile mele:
-pun apa la fiert in oala.
-intre timp, prepar perisoarele si curat legumele.
-carnea tocata o amestec cu putina ceapa rasa, orez spalat si lasat putin sa se umfle,marar proaspat tocat fin, putin piper macinat, sare dupa gust si 2-3 galbenusuri de ou, in functie de cantitate.
totul de omogenizeaza si se formeaza guguloaiele rotunde, pe care le dau prin faina.
intre timp, legumele tocate dupa preferinta, le inabus in putin ulei si daca apa a inceput sa fiarba, micsorez focul si pun perisoarele. le las sa fiarba, adunand continuu spuma formata deasupra, pana zeama ramane "curata" si ele s-au intarit si sunt aproape fierte.
urmeaza legumele inabusite (morcovul da culoarea aceea portocalie) si la sfarsit borsul( fiert si el doua clocote in prealabil). verdeata e nelipsita de la orice mancare, asa ca, la ciorba n-aveam cum s-o ratez...
a...si am uitat. am oprit o cescuta de orez inmuiat, pe care am pus-o in oala, odata cu perisoarele. minunata idee. ma felicit pentru ea.
rvn is offline   Reply With Quote sendpm.gif