Thread: Oscars 2012
View Single Post
Old 24 Jan 2012, 16:12   #103
buticut
Guru

buticut

• O analiza mai detaliata pe care am facut-o in cateva minute
  • - Nu ma asteptam la 9 filme nominalizate pentru Best Picture. Interesting, dar WTF, ce cauta Extremely Loud and Incredibly Close acolo? Ma asteptam la celelalte nominalizari indulcite, gen War Horse si The Help, dar nu la EL&IC. Ma bucur ca si-a gasit loc si Copacelul pe acolo , dar imi pare rau de absenta unor filme precum The Girl with the Dragon Tattoo, Tinker Tailor Soldier Spy si Drive, care macar are un nom pt Sound Editing. Se pare ca Extremely Long and Incredibly Boring, cum zicea cineva e The Reader-ul din anul acesta, care all in all mi-a placut, dar nimeni nu se astepta sa fie nominalizat pt Best Pic. Which reminds me...tot Daldry a regizat si acel film. Probabil ca daca erau 10 nominalizari, ar fi intrat si The Girl with the Dragon Tattoo, era loc atat pentru Copacel cat si pentru Fata .
  • Interesant ca Demian Bichir a fost nominalizat, he kinda deserves it. Ma asteptam oarecum la o noua miscare Javier Bardem - Biutiful, bagand un extremely dark horse in cursa, dar Fassy? They have no shame. Macar Oldman e acolo. Se pare ca impresia generala cauzata de J. Edgar i-a afectat sansele lui DiCaprio. Better luck next time.
  • Best Actress - hurray for Rooney, dar boo! pentru ca nu au inclus-o pe Tilda. La Elizabeth ma asteptam, dar speram ca macar Tilda sa fie si ea pe acolo. Desigur ca nu au avut balls sa nominalizeze un film precum We Need to Talk About Kevin la ceva.
  • Supporting Actor - Brooks? Hello!!
  • Best Performance by an Actress in a Supporting Role - Melissa? Huh? Ma asteptam la Shailene Woodley
  • Best Achievement in Directing - Happy for Malick, dar pacat ca Fincher a ramas pe dinafara
  • Best Writing, Screenplay Written Directly for the Screen - Bridesmaids?? DA FUQ? No 50 50? Win Win? Young Adult? Heh, macar A Separation e acolo
  • Best Adapted Screenplay - No complaints here, poate l-as fi inlocuit pe The Ides of March cu The Girl with the Dragon Tattoo, dar macar nu l-au bagat in lista pe extrem de overrated-ul The Help, care va lua maxim doua Oscaruri.
  • Best Animated - Surprise, surprise! No Tintin! Chiar voiam sa scriu inainte ca probabil nici nu va primi nominalizare, pentru ca e un lucru stiut ca Academia nu suporta tehnica de motion captura folosita si in Tintin si probabil ca animatia a fost factorul decisiv, contand mai mult decat story-ul sau celelalte detalii tehnice. N-am auzit de A Cat in Paris pana acum, dar cica ar fi forgettable. Interesanta insa nominalizarea pt Chico & Rita.
  • Best Foreign Language Film of the Year e ca de obicei imprevizibila. M-au surprins filmele lasate pe dinafara inca dinainte sa se anunte nominalizarile si pana in ultima clipa ma temeam ca A Separation nu va primi nominalizare, fiind anuntat ultimul.
  • Best Achievement in Cinematography - No big complaints here, too bad Tinker Tailor Soldier Spy didn't get one
  • Best Achievement in Makeup - Credeam ca vor nominaliza Gainsbourg si chiar il vedeam drept castigator. Hmmm
  • Best Achievement in Music Written for Motion Pictures, Original Score - No love for The Girl with the Dragon Tattoo.
  • Original Song - Huhhh?? Doar doua cantece nominalizate? Am 50% sanse sa o nimeresc pe cea corecta .
  • Best Documentary - Interesant ca au nominalizat Paradise Lost, in ciuda controverselor. Am mai vazut documentare pe tema respectiva, care chiar e un caz socant de incompetenta, in care trei tineri au fost inchisi pe nedrept. Si Johnny militase pentru eliberarea lor . Ma mir ca nu au nominalizat Project Nim, eu chiar ma asteptam sa castige. Heh, macar Pina e acolo.