ca sa mai dezamorsam nitel aceasta ciufuleala culinara intre sexe,va prezint o noua realizare din ciclul "cartoful fiert". bine, acuma sa nu credeti ca am un fetis cu aceasta leguma, asa cum avea Brialy cu genunchiul lui Claire, dar, am constatat ca,este magnific de gustos si spectaculos in prezentarea finala, de zici ca cine stie ce sofisticazenie ar fi, buna de uimit musafirii. asadar, ca sa fac o variatie, am renuntat la "scutecul" de costita si am procedat exact ca in imagini, dupa ce am fiert cartofii in coaja si i-am lasat sa se raceasca pana au ramas calduti:
IMG_5760.JPG
IMG_5761.JPG
IMG_5762.JPG
IMG_5763.JPG
sfaturi pentru cei care sunt ademeniti de poze si vor sa incerce gustul acestor minunati cartofi umpluti:
1. puneti putin mai mult ulei in tigaie, chiar daca este antiaderenta, fiindca uleiul ramas dupa calirea costitei si a legumelor, se toarna peste cartofi inainte de introducerea lor in cuptor.
2. nu puneti sare! sau daca va place mai sarat, puneti putina. umplutura se va sara de la costita si branza brie.
3.daca va place mai picant si cu siguranta mai gustos, puteti cali si jumatate de ceapa mica odata cu umplutura. eu n-am facut-o din motive de posibile arsuri la stomac ulterioare.
4.in sosul de branza si smantana e musai sa puneti usturoi, un catel...hai doi, dar nu mai mult. savoarea pe care o capata sosul in felul acesta, devine demna de invidiat.
5. este de preferat sa folositi o costita care este doar afumata. eu am gasit, arata doar cu tenta maronie de la fum si nu era condimentata decat cu frunze uscate de cimbru.