View Single Post
Old 20 Jan 2012, 09:27   #2093
MariaMona
Crazy Mama

MariaMona

Danonino:

"da-mi voie sa nuantez spre intelegerea dumitale. Nu am nimic cu democratica "institutie" a iesitului in strada. Din contra, consider oportun ca oamenii (i.e. poporul) sa se faca auziti, din cind in cind. Tare si raspicat. Chestiunea este ca ceea ce se intimpla acum mi se pare trist. Nu ii desconsider pe cei din piete. Nici pe cei pasnici si nici pe cei violenti. Ii compatimesc, ii simt alaturi si imi vine si mie sa pun niste bombe pe ici colo, prin punctele esentiale. Cred insa ca o societate sanatoasa ar trebui sa functioneze cu totul altfel. Cu o opozitie sanatoasa, cu legi sanatoase, cu o justitie si o presa sanatoase. Si, in principal, cu oameni sanatosi la cap care sa inteleaga ca pina a ajunge aici, in strada - strigind de la "jos X sau Y", "demisia", "hotii" si pina la "vrem pensii, salarii sau indemnizatii de revolutionari", "legalizati marijuana", "jos legea impotriva violentei pe stadioane" sau "jos taxa auto" - poate ca e mai bine ca fiecare sa se comporte civilizat, demn, responsabil, in fiecare moment al vietii sale de zi cu zi. Cu respect pentru el, pentru vecini, pentru orasul si tara in care locuieste. Indignarea si revolta sint justificate, dar cred ca inainte de iesi in strada si a-ti varsa naduful inspre te miri ce tinte proprii si personale, justificabile ori ba, superficiale ori de importanta nationala, ar fi mai bine sa iti exerciti datoria de cetatean. Sa stii cu ce se maninca mecanismele democratice, sa te informezi, sa nu votezi pentru un mic si o bere sau pentru o galeata portocalie. Sa strige poate oricine, dar oare ce rezolva un protest nedefinit, eterogen, dezorganizat, de care si unii si altii incearca sa profite? Da. Si mie imi vine sa strig "M-am saturat! De clasa politica, de corupti si mincinosi. De incompetenti, de lasi, de parveniti si oportunisti analfabeti." Dar da-mi o solutie. Da-mi o mina de oameni noi, nepatati, respectabili si un program viabil. Da-mi un protest veridic si sint gata sa il iau in considerare."

Poate ca ai dreptate, poate ca solutia este mai degraba demonstratia decat statul la televizor, nu stiu...

Last edited by MariaMona : 20 Jan 2012 at 09:30.
MariaMona is offline   Reply With Quote sendpm.gif