View Single Post
Old 11 Jan 2012, 20:01   #66
Albedo
Novice

Albedo

Originally Posted by rifa:
Citind niste lucruri in ultima vreme... am inceput sa realizez ca acest filmulet isi gaseste multe radacini in Kabbalah antica sumeriana... Interesant.

Practic, poti sa gasesti corespondente intre acest film si orice sistem initiatic care are la baza un adevar, in sens metafizic, ezoteric. Singura sansa pe care o avea Malick sa faca un film bun, era sa se exprime la un nivel vizual cat mai pur si, pe cat posibil, sa evite orice conceptualizare. Altfel risca sa expuna pur si simplu un amestec de idei, o teorie filozofica, chiar si metafizica, dar imperfecta (cum cred ca este cazul cu The Fountain, desi am vazut demult filmul, sau chiar cu Odiseea spatiala).
Ceea ce incearca Malick sa faca (si reuseste in opinia mea), este sa descrie prin simboluri/imagini lucrul prim, comun tuturor fiintelor, care ar trebui sa trezeasca in sine acea amintire a purei existente. Si cum ar putea sa faca acest lucru, decat luandu-ne dintr-o lume a visului existentei si trecandu-ne prin copilarie, o stare a existentei a carei puritate/realitate nimeni nu o neaga. Spectatorul mai trebuie sa fie si pregatit mental pentru film, sa fie exact ca un copil, fara nicio asteptare, doar cu bucuria de a trai.
Pot fi multe de spus despre film, simbolistica, in ce ma priveste, am cunostinte minime ; mi-a placut mult ce ati scris, in special Federico .
Albedo is offline   Reply With Quote sendpm.gif