Originally Posted by danonino:
Pentru tine, religia este o lege.
|
1)Pentru mine nu exista religie pentru ca eu sunt un tip realist care cere dovezi pentru a crede ceva.
Sunt crestin ortodox pentru ca ai mei m-au botezat cand inca eu nu cugetam. Nimeni nu m-a intrebat daca vreau sau nu ! Democratie huh ?
2)Daca ai fi studiat Dreptul ai fi observat ca , cutumele sunt legi nescrise cu care statul "doesn't fu*k with" pentru ca ar produce revolte . Intreaba-te de ce Romania este "un stat NASCUT crestin" si apoi raspunde-ti de ce "religia este lege" , din moment ce statul Romania se declara a fi crestin-ortodox ...
Patriarhia Romana este scutita de taxe si impozite ! si mai e si corupta pe deasupra deci inca un motiv sa te intrebi ...what the hell is wrong ?
Originally Posted by danonino:
John Stuart Mill - Despre Libertate ; vei gasii in aceasta opera toate argumentele care sa iti arate ca femeia este LIBERA .
Tu nici macar nu sti ce e inseamna conceptul de libertate. Poate vrei sa spui "neprofesionalism/inegalitate" ?
Eu nu am spus ca femeia este egala sau nu barbatului (am spus ca eu o consider egala mea , nu ca asa e pe mapamond). Eu am spus ca e libera sa faca ce vrea , ca nu poate reusi in anumite situati din cauza lipsei de profesionalism de care dau dovada anumiti "sefi" si ca nu vor sa ii acorde o sansa de a arata ce poate... e doar o urmare a faptului ca unii barbati sunt misogini !
Speram sa iti dai seama dar eu nu am dat citate din mari filosofi ai lumii sau personalitati influente ale vietii mondene. Eu am argumentat prin cunostintele mele legate de Drept , Filosofie si Stiinte Politice relatia femeie-barbat si om-religie. Pe scurt, e o parere personala si nu trebuie sa imi impartasesti acelasi sentiment in legatura cu ce am scris. Respect opinia ta pentru ca asa e in practica in momentul de fata. Eu cred si pun in practica opusul , eu stimulez colaborarea profesionala la nivel de conducere dintre un barbat si o femeie pentru ca nu vad de ce o femeie nu ar trebuii sa participe la nivel de conducere. In afara de armata (in materie de luat decizii ce vor sacrifica un regiment intreg pentru a salva un oras) femeia , consider eu , este la fel de capabila in a lua decizii cum este si un barbat. Punct
Si inca ceva. Asta e un exemplu pe care profesorul de Filosofie mi l-a oferit in primul an de facultate legat de subiectul "feministe convinse". "Daca esti intr-un mijloc de transport in comun , tramvai sa zicem . Tu stai pe un scaun care nu e marcat "rezervat" , in picioare langa tine este o femeie la vreo 40-50 de ani care vine de la serviciu cu o geanta destul de grea in mana , ce vei face ? Vei vrea sa ii cedezi locul si ea iti va spune "Nesimtitule , crezi ca am nevoie de ajutorul tau?" sau nu il vei ceda si iti va spune "Nesimtitule , nu ma lasi sa stau pe scaun desi ma vezi ca sunt obosita de la serviciu?!". No offence ladies , e doar un exemplu , ipotetic