View Single Post
Old 29 Dec 2011, 01:14   #63
unleasheD
Novice

unleasheD

Modern

Am citit doar primul articol care a fost cel mai bine realizat tintind mai multe puncte sensibile ale filmului. Precizez inainte de a incepe ca acest post va fi unul scurt si la obiect , nu am sa scriu 2 pagini dintre care 1 pagina jumate legata de regizor si nu de film!
The Fountain , evident este mult peste acest film complex , religios , controversat The Tree of Life dar nu vedeti imaginea de ansamblu pe care Malick vrea sa o exprime. In The Fountain (filmul dupa care Malick , probabil , s-a inspirat) era simplu ... fantana tineretii . Aici e altfel , nimeni nu cauta tinerete ci mai degraba iertare , alinare pentru anumite fapte comise in trecut sau actiuni pe care regreta ca nu le-au intreprins la momentul oportun! Spre deosebire de The Fountain acest Copac al Vietii este un monolog al diferitelor pesronaje , din perspectiva lor asupra vietii (de aici si numele "...of life"). Fiecare prezinta prin propria viziune evenimente ce au marcat viata lor , ce au ratat in viata , ce nu au putut schimba , cat au suferit. Poate ca Malick nu ales la intamplare idea religioasa. Ganditi-va cat de simplu se ajunge de la o discutie despre viata al teme religioase. Religia este , consider eu , o problema a vietii moderne deoarece o parte dintre noi ne calauzim dupa anumite concepte religioase. Dar Malick nu abordeaza asa tema religiei ci mai degraba o rafineaza intr-o forma placuta ce nu te face sa te gandesti la Vatican sau Crestinism in general. "In God we thrust" ! Acest film prezinta viata unei familii din AMerica , ati scapat din ochi acest detaliu se pare.Statele unite ale Americi desi prin conceptul de "antidisestablishmenterianism" se considera a fi un stat separat de Biserica (ca si concept religios) pe monedele (de 5 centi de exemplu) apre gravat "In God we thrust!" . Malick a observat acest lucru si a asociat intuitiv familia americana cu religia. Nu il consider un plagiat pentru ca e total diferit de capodopera "The Fountain" , ii lipseste actiunea dar are acelasi efect "de ganditor filosofic" asupra celui ce il vizioneaza . Malick nu incearca , prin abordarea temei religioase , sa "spele mintile" celor ce ii vizioneaza filmul ci mai degraba sa le arate ca Viata are multe de oferit , minuni la fiecare pas dar pe care omul le trece cu vederea , fiind prea ocupat sa .... traiasca !

Acest review nu se cere a fi unul de expert , nu am vreo pregatire speciala dar mi-am spus parerea si am argumentat constructiv. Accept orice critica legata de ce am scris aici !
Toate cele bune , Daniel.
unleasheD is offline   Reply With Quote sendpm.gif