Da, Max Schreck e un omagiu adus actorului si nu-si gaseste chiar foarte bine locul in Batman Returns. Fiindca Burton e un fan atat de mare al filmelor horror clasice, incearca sa le aduca un omagiu cam in toate filmele sale. Imi vine repede in minte si Mars Attacks! -> Frankenstein. Chiar si Sweeney Todd are ceva din magia filmelor oldies, but goldies

si e, cum a zis-o Timmy de atatea ori, old fashion melodrama. Nu stiu cum o sa se descurce Nolan cu TDKR, dar parca nu sunt la fel de increzatoare cum am fost atunci cand TDK era in production. Insa Tom Hardy e un monstru si nu imi fac probleme in privinta lui si Nolan si-a mai dezvoltat aptitudinile de regizor. In TDK de exemplu, action setpiece-urile erau foarte bune, dar payoff-ul era dezamagitor in unele secvente, unde era o invalmaseala de nu mai intelegeai ce se intampla, mi s-au parut messy action scenes. Presiunea a fost mare si asteptarile sunt si mai si. Curiously enough, pentru mine 2012 va fi anul 3D - The Dark Knight Rises, Django Unchained si Dark Shadows

. Dark Shadows abia are cateva poze raspandite pe net si apare inaintea lui TDKR, la care avem deja 2 trailere si un prolog. Not fair
Ceva mai on topic: Jack the Giant Killer
http://www.youtube.com/watch?v=1opzWmr8NSU