Sunt de acord cu tine ca Batman Returns e peste primul pentru ca e mai dens,mai distractiv si avem parte de set pieces minunate+nu are cum sa nu-ti placa Michelle in rolul lui Catwoman dar nu-s de acord cu faptul ca filmele lui Burton sunt superioare ca adaptari dupa benzile desenate,mai ales cand zici de campiness,poate doar daca s-ar fi inspirat din benzile din anii 70 probabil ca da, dar in perioada in care s-a facut Batman deja se transformase in cu totul altceva datorita lui Frank Miller care i-a introdus o doza mare de seriozitate personajului.
Legat de Nolan,tocmai asta mi se pare atuul lui pentru ca a reusit sa impamanteasca un univers care in mod normal n-ar merge pe ecran.Pentru mine e important sa vad o ecranizare dupa benzi desenate adusa cat se poate de mult cu picioarele pe pamant pentru ca sunt o gramada de lucruri cu care scapi in comics dar care pur si simplu sunt caraghioase pe ecran.
In Batman Begins avea vocea schimbata dar in Dark Knight chiar s-a exagerat dupa parerea mea.Keaton si Bale nu sunt folositi la potentialul lor,in special Bale si inca o chestie,ca tot ziceai de Batman-ul lui Burton ca e mai sadic si twisted,e exact opusul celui din benzi desenate ca sa nu mai vorbesc si de Max Schrek,care nici nu exista in ele dar a fost creat ca un fel de omagiu adus actorului Max Schreck din ce-am citit.