Cu cat ma gandesc mai mult la ele, cu atat....si spun asta asumandu-mi riscul de a fi desfiintata

...mi se par mai cheesy dialogurile din The Dark Knight Rises (prologue + trailer). De cate ori tot poti sa spui Rise? Asta e ca filmul In Time, unde tot arunca cu vorbe de duh legate de timp. Kriss, eu nici macar partea cu When Gotham is ashes... nu am inteles-o

, trebuie sa ciulesc mai bine urechile, dar si aia mi s-a parut cheesy. Anne + dialogurile imi cam diminueaza din interes, insa secventa din prolog in care deturneaza avionul mi s-a parut un action set piece foarte bun, mai ales datorita faptului ca Nolan a decis sa foloseasca efecte practice in loc de CGI si asta e imbucurator. Ce sa mai zic de filmatul in IMAX in loc de 3D.
Cat despre Batman-urile lui Nolan in general, ca filme sunt peste cele ale lui Burton, dar daca sunt vazute ca adaptari dupa benzi desenate, Burton castiga, pentru ca reuseste sa "captureze" acel campiness omniprezent in comics; nu se ia foarte tare in serios si daca vorbim de supereroi, e nevoie si de asta. Nu pierde vremea explicand de ce e asa, de ce simte asta, de ce face asta si Batmanul lui e mult mai twisted si chiar mai sadic, fara a urma vreun cod de onoare. Sunt in minoritate si am mai spus-o, mi-a placut mai mult Batman Returns decat primul Batman al lui Timmy, in principiu pentru ca e mult mai entertaining, pentru ca nu are atatea strigate si pentru chimia dintre Catwoman si Batman si chiar si pentru cum sunt tratate celelalte storyline-uri secundare. Michelle a fost delicioasa in costumul ala

.
Now back to Nolan, el are o obsesie de a face ca universul filmelor sale sa fie foarte apropiat de propriul nostru univers si ca personajele sale sa poata fi ancorate in realitate si dorinta asta de realism ma tem ca va stoarce toata distractia din TDKR. Sometimes it works, sometimes it doesn't. Joker-ul a fost comic relief-ul din TDK, in special datorita naturii personajului care trebuia sa-si respecte numele

, dar chiar si funniness-ul asta a fost in a scary way (nu e o critica). Tendinta asta de a explica totul in detaliu si de a evita suspension-ului of disbelief (vocea lui Batman de exemplu - publicul accepta ca supereroul sa aiba aceeasi voce pe care o are si Bruce din obisnuinta, asa ca nu mai e cazul ca Bale sa grohaie si sa provoace un comic involuntar) ma face sa il consider pe Keaton un Batman mai bun si pe Bale un Bruce mai bun. Pe Bane nu-l vad rupandu-i spatele lui Batman si Batman nu cred ca va avea prea multe intalniri cu Catwoman, deci nu va fi prea multa chimie intre ei. In plus prima poza oficiala cu Catwoman mi s-a parut si mie ridicola, cu ochelarii aia high tech. Batpod-ul pe care e calare l-a furat cel mai probabil de la Batman, am inteles ca o vor face o spargatoare de banci. There goes the sexiness

. Anne chiar nu m-a convins din trailer si poate ca urechile mele au o problema, dar nici ceea ce spune ea n-am inteles prea bine

. In plus, Nolan nu e Tarantino cand vine vorba de femei, nu e deloc punctul lui forte. Cel mai bun personaj feminin al sau a fost cel al lui Swank din Insomnia si asta nu spune prea multe.
Acestea fiind scrise, desi par sa-l iau cam tare pe Nolan, nu-i contest calitatile de regizor. Stie sa faca blockbustere inteligente si engaging, stie sa te lase cu gura cascata si e admirabil cum incearca sa se fereasca de CGI. Poate ca nu are prea mult sens ceea ce am scris, vin dupa o noapte lunga de reparat PC-uri

, but here's my two cents. Daca se continua discutia pe marginea subiectului, cred ca cel mai bine ar fi sa deschid un thread TDKR.