View Single Post
Old 19 Dec 2011, 22:47   #52
anaemona
Guru

anaemona

Cristi, in afara de faptul ca din titlu discriminezi bolnavii de SIDA, nicidecum nu le dai drepturi, cred ca important nu e sa fie legi ci masurile de aplicare a legilor sa fie puse in practica pe masura. Nu cred ca e necesar sa dai afara oameni, mai degraba sa-i inveti, in primul rind pe ei, ce trebuie sa faca in cazul in care ar putea deveni un pericol de infectie pentru altii. Daca exista masuri de securitate care pot fi luate in cazul in care un purtator HIV s-a taiat sau mai stiu eu ce, de ce sa dai omul afara? Foarte bine, oricare din vinzatorii care-ti vind piine si pun mina direct pe ea pot avea cine stie ce boli de piele. Nu sint sigura ce boli se transmit si cum, dar din cite imi amintesc lucratorii din alimentatie trebuie sa-si faca teste parca o data pe luna, ei bine eczema sau altceva se poate contacta inainte de a fi diagnosticata. Traim intr-o lume plina de microbi si bacterii, cu cit ne ferim mai mult de ele cu atit sintem mai vulnerabili la orice rahat de boala.

Pe de alta parte, asa cum s-a si intimplat de altfel, o tipa purtatoare de HIV te poate atrage intr-un bar, imbata, etcetera, infecta, fiind o simpla consumatoare si nicidecum lucratoare acolo, fara ca tu sa ai idee ca esti in pericol. Sau o caramida poate sa-ti cada in cap in orice zi, acelasi lucru. Daca tu crezi ca poti controla caramida. atunci ai sanse si cu altele.