View Single Post
Old 19 Dec 2011, 16:55   #33
cristi88
Senior

cristi88

Originally Posted by iiii:
cristi88, te-ai gandit cumva ca e posibil sa ai contact cu oameni care au virusul HIV, si tu sa habar nu ai? posibil un coleg de munca/clasa , un om in autobuz sau chiar un bun prieten, si daca ai afla ce ai face? sigur l-ai vedea cu alti ochi, si l-ai evita total.

Da m-am gandit si deaia ma spal pe maini, am grija cu cine stau de vb, evit cat pot sa merg cu transportu in comun. Si daca as afla ca un bun prieten mi-a ascuns faptu ca are HIV, da, l-as evita si probabil l as bate crunt. Nu pentru ca are aceasta boala, ci pentru ca mi-a ascuns asta si implicit nu am putut sa-mi iau masuri de siguranta ani de zile doar ptr ca lui ii este frica sa nu fie respins. Dovada de un egoism criminal.

Una e sa fii atat de prost incat sa nu dai mana de frica cu un bolnav de HIV si alta e sa te asiguri si sa constientizezi un pericol pentru sanatatea ta si sa actionezi ca atare. Pe mine nu ma sperie bolnavul cu HIV si chiar as accepta si unul ca prieten. Pe mine ma sperie instabilitatea omului intr-o societate total imperfecta. Adica unul cu HIV are dreptul sa fie la fel de iresponsabil cu cei din jur ca unul sanatos ? Si aceia sanatosi sa nu cumva sa-si ia masuri de precautie pentru ca asta l-ar exclude pe bolnavul cu hiv si l-ar descrimina.

Eu daca as avea HIV, din respect pentru ceilalti nu as accepta un loc de munca care implica riscuri cum ar fi taiatul la mana ( gen bucatar, ospatar )

Originally Posted by paul_aramis:
tu n-ai zis nicăieri că să fie puși la zid. da' a mai fost unu' care a avut nește idei de astea cu legi speciale care creau drepturi pentru anumite categorii de oameni. mai știi unde s-a ajuns în final?

Daca tu compari dorinta unora pentru eliminarea unor riscuri, cu Holocaustul, ai mari probleme la dovleac.
Cat despre legi speciale, vezi ca iti trebuie permis de munca tie ca roman daca vrei sa muncesti in spatiu European, desi esti European ( asta ca exemplu de discriminare directa care aparent ti-a scapat)

Last edited by cristi88 : 19 Dec 2011 at 17:01.
cristi88 is offline   Reply With Quote sendpm.gif