Thread: Drive
View Single Post
Old 04 Dec 2011, 05:05   #98
Hattifnatt
Junior

Hattifnatt

Pentru mine e de departe cel mai bun film al anului... din pacate nu e pentru publicul larg si probabil nu va fi inteles si gustat de fanii Transformers, Twilight, Harry Potter, Avatar etc

Completare (pentru cei care s-au plans de final): mie mi se pare ok finalul, cu (anti)eroul care supravietuieste. Consolideaza impresia usor suprarealista de personaj din alta lume pe care si-o construieste treptat de-a lungul filmului, de erou mitic care apare si dispare de la un oras la altul, afisand o incredere in sine vecina cu nebunia. Pe parcursul fillmului, tipul nu-si face nici un back-up plan... daca undeva e o problema, el pur si simplu se duce si rezolva Mai cred ca aspectul mitologic al personajului principal e sugerat subtil si de versurile soundtrack-ului, prin contradictie ("a real human being" - ceva ce tipul nostru nu prea e, dar poate ar vrea sa fie).

Inca o chestie: mi s-ar fi parut mai stereotip finalul daca murea. Ar fi fost un final oarecum previzibil si nu asa de tragic, cred eu. Ceea e cu adevarat tragic e ca a supravietuit, dar fara fata. Pentru el probabil a fost clar ca a pierdut-o pentru totdeauna dupa scena din lift (momentul in care se inchide usa glisanta e simbolic in acest sens), dar adevarata tragedie este ca ea l-ar fi acceptat probabil chiar si asa, pentru ca se duce sa-i bata la usa, dar el nu are de unde sa stie, a plecat deja. Asta mi se pare mai tragic decat daca ar fi murit si lucrurile ar fi fost clare.

Last edited by Hattifnatt : 05 Dec 2011 at 00:09.
Hattifnatt is offline   Reply With Quote sendpm.gif