View Single Post
Old 02 Dec 2011, 18:33   #1018
klaudya_e
Guru

klaudya_e

Extrem de tare si incredibil de aproape - Jonathan Safran Foer

L-am descoperit pe J.S. Foer cand am vazut debutul regizoral a lui Liev Schreiber. Mi-a placut atat de mult filmul, incat am zis ca trebuie sa pun neaparat mana pe cea de-a doua carte inainte sa apara filmul. Sper sa ne faca din nou o surpriza placuta Stephen Daldry si sa surprinda atat de bine atmosfera cum a facut si in The Hours
Autorul a ales un subiect sensibil chiar si pt cei care nu au simtit pe propria piele tragicul eveniment. Pe Oskar il simti alaturi de tine.. de parca mergi si tu cu el in cautarea lui Black. Te face sa razi, ii simti tristetea, dezamagirea, hotararea. Te intrebi daca o sa descopere ceea ce cauta sau o sa se descopere pe sine, pe ceilalti.

Un fragment care mi-a placut f mult:
"M-am simtit in noaptea aceea incredibil de aproape de toate lucrurile din univers, dar si extrem de singur. M-am intrebat, pentru prima oara in viata, daca viata merita toata munca pe care o depui ca sa traiesti. Ce anume face ca viata sa merite toate astea? Ce-i atat de ingrozitor in a fi mort pentru totdeauna, fara sa simti nimic, fara ca macar sa visezi? Ce-o fi asa grozav sa simti si sa visezi?"

P.S. Nu cititi descrierea de pe coperta pt ca o sa va strice placerea lecturii.
klaudya_e is offline   Reply With Quote sendpm.gif