Thread: Seriale TV
View Single Post
Old 28 Nov 2011, 21:52   #666
Federico
Snob Elitist

Federico

Originally Posted by Chambord:
Recap:

Charlie Kaufman - geniu
Bresson - retardat
Lynch - imbecil
... va urma

i-ai uitat pe chaplin si hitchcock.

dar inainte de toate da-l jos pe lynch de-acolo (daca nu vrei sa paralelizezi realitatea) fiindca eu respect absolut tot ce am vazut din ce a facut omul asta (si am vazut aproape tot).
n-am spus ca e imbecil. am spus ca serialul are momente cand tinde spre imbecilitate. e o diferenta. plus ca (si asat e un plus baban nu gluma) implicarea lui in realizarea filmului e aia care e. adica l-am cam durut in pbibula de el, regizand cu mana lui doar o fractiune din episoade (si doar acolo respira filmul) si nescriind mai nimic, ramanand responsabil doar de conceptia bazala a proiectului. restul lasandu-l curva pe mana a vreo 7-8 neaveniti (printre care a avut probabil privilegiul sa se-nnumere si ingrijitorul de platou ). also, merita sa amintita chiar si reactia "autorului" insusi fata de un anumit tronson al lucrarii: dezamagire, oficial; sictir, pt. cunoscatori.

punctele alea "mai putin forte" - ca sa fim politicosi - la care ma refeream sunt de genul: ideii de a o baga in hora pe verisoara Laurei sub interpretarea aceleiasi actrite si deghizate patetic (curat telenovelistic. inca se practica cu sarg motivul asta pe acasa tv ), sau mergand mai in detaliu, scena in care gordon se amorezeaza de chelnerita si stau asezati pe o canapea din resturant si se pregatesc sa se mozoleasca si chiar in momentul ala navaleste inauntru concubinul oficial al muierii cerandu-le socoteala iar replica lui gordon din clasa celor care te duc cu gandul la faptul ca viata nu merita traita si ca nu mai e nicio speranta in umanitate. zi si tu acuma! eu, unul, asa am vazut chestiile aste and that's a fact, n-am de ce sa-l ascund.

Originally Posted by Windom:
Jesus.

I know, m-a batut gandul sa las un disclaimer la adresa ta dar credeam ca erai deja la curent cu opinia mea fata de film pe care-o lasasem in urma timp pe topicul lui lynch de la inconoclasti.

Originally Posted by Liviu-:
Tarkovsky is God

in sensul ca nu mai da nimeni doi bani pe el in ziua de azi? nu stiu ce sa zic, nu cred ca sunt de acord...

Originally Posted by anaemona:

Sper ca te-ai referit la Chamb si Federico, ei au probleme

nu, eu n-am nicio problema cu el si n-am avut niciodata. dimpotriva.
insa, din pacate, se pare ca el are o problema cu mine si a avut intotdeuna mitraliindu-ma cu atacuri la persoana fara ca eu sa-l fi atacat vreodata

Originally Posted by Rapture:
Ce-i drept, cand am vazut primul episod mi-am pus semne de intrebare legate de premiza in sine, de felul in care se intampla totul. Dar nu dupa mult timp, am inceput sa ma indragostesc de personajele usor persiflate, de anumite situatii dramatizate sau neverosimile, de coloana sonora fara de care serialul nu ar fi avut acelasi farmec, si, fireste, de scenele in care si-a pus foarte limpede Lynch amprenta.
Imi pare perfecta combinatia dintre acele "depresiuni ce frizeaza imbecilitatea", care, in opinia mea realizeaza un comic de situatie deliberat, frumos construit, si misterul Lynchean.

aha, deci se vad "depresiunile" si din dreptul tau, inteleg...
apropo de "amprenta" lui lynch, vezi mai sus: el n-a regizat decat vreo 5 episoade din toata sandramua asa ca ai grija la efectul placebo

bine c-ai amintit de muzica - da, muzica e de exceptie, e una din reusitele filmului. aici sunt de acord
Federico is offline   Reply With Quote sendpm.gif