Originally Posted by anaemona:
eu stiu ca e considerat ceasul nostru biologic, ne ajuta sa ne refacem organismul, de-aia e foarte important si e foarte important la adolescenti, cind se produce la maxim.
|
Prima parte e corecta, are un rol foarte important in reglarea ritmului circadian, la care se adauga altele, precum cel de care vorbeam mai sus. N-am gasit nicio lucrare despre situatia de care ziceam eu, nu la o prima vedere cel putin, dar sunt multe care fac referire la efectul melatoninei asupra LH/FSH. La a doua parte n-as zice ca-i chiar corect, pentru ca, dupa cum ziceam mai sus, la pubertate epifiza regreseaza, scade implicit si secretia de melatonina, si astfel incepe dezvoltarea sexuala.
Originally Posted by anaemona:
Antibioticele nu se dau oficial cu scopul pe care l-am spus eu, dar asta e consecinta, toate tesuturile se dezvolta, masa musculara, a fost o speculatie din partea mea, n-am citit nicaieri. Sanatatea animalelor care primesc zilnic antibiotice e extrem de relativa, oricum nu-i un subiect de care vreau sa vorbesc, de conditiile in care sint crescute, vorbesc doar de crescatoriile industriale nu de vaca si capra din curtea taranului, daca mai exista asa ceva.
|
Asa e, n-am negat asta, ci doar am incercat sa explic cum afecteaza antibioticele masa animalului. Se practica mult administrarea de antibiotice la animale sanatoase pentru a creste masa. E o problema din ce in ce mai importanta din cauza bacteriilor care, expuse indelungat la antibiotice, isi creaza o anumita rezistenta si apoi, cand omul vrea sa se trateze, afla ca antibioticul nu isi mai face efectul. Aceeasi problema exista si din cauza administratii in exces de antibiotice la oameni cand nu e neaparata nevoie de ele.