Originally Posted by Liviu-:
@cristi88 - Nu stiu exact cat de adevarat e, n-am incercat sa caut vreun articol de specialitate pe tema asta (poate am sa o fac de acum), dar un profesor de-al meu a zis o idee interesanta pe tema asta. Din cauza tehnologiei, adica a expunerii mai indelungate la lumina in timpul noptii, impreuna cu lipsa de somn sau chiar a stimularii luminoase in timpul somnului prin calculator deschis, televizor deschis si alte chestii de genul asta, e inhibata secretia de melatoninca de catre epifiza. Secretia asta are loc in lipsa luminii, iar melatonina inhiba secretia de hormoni sexuali ce duc la dezvoltarea caracterelor sexuale secundare. Prin inhibarea melatoninei n-ar mai avea loc inhibarea hormonilor sexuali si astfel s-ar realiza o dezvoltare mai rapida a caractereor sexuale.
|
Liviu, e putin fortata explicatia, desi nu pot baga mina in foc ca nu-i adevarata. Melatonina impiedica atasarea estrogenului de anumiti receptori in celule, dar estrogenul se formeaza oricum si nu e influentat de producerea melatoninei ci de alti hormoni. Si iarasi sint mai multe feluri de estrogen, printre care si xenoestrogen, mult mai puternic decit cel produs de glandele noastre, care provine din mediu (toate chimicalele folosite in agricultura, atit la plante cit si la animale).
O posibila alta explicatie e ca animalele sint ingrasate cu antibiotice (nu vorbesc de boala, ci doza de antibiotice data zilnic, care face dezvoltarea mai rapida), care ni se transmit noua in carne.