@cristi88 - Nu stiu exact cat de adevarat e, n-am incercat sa caut vreun articol de specialitate pe tema asta (poate am sa o fac de acum), dar un profesor de-al meu a zis o idee interesanta pe tema asta. Din cauza tehnologiei, adica a expunerii mai indelungate la lumina in timpul noptii, impreuna cu lipsa de somn sau chiar a stimularii luminoase in timpul somnului prin calculator deschis, televizor deschis si alte chestii de genul asta, e inhibata secretia de melatoninca de catre epifiza. Secretia asta are loc in lipsa luminii, iar melatonina inhiba secretia de hormoni sexuali ce duc la dezvoltarea caracterelor sexuale secundare. Prin inhibarea melatoninei n-ar mai avea loc inhibarea hormonilor sexuali si astfel s-ar realiza o dezvoltare mai rapida a caractereor sexuale.
Chestia cu mancarea nu stiu cat de adevarata e. Caracterele sexuale secundare apar sub influenta hormonilor sexuali, iar secretia lor nu stiu daca depinde in vreo anumita masura de alimentatie. Cred ca mai degraba ai creste fizic si atat daca ai manca mult, nu neaparat ti s-ar dezvolta organele sexuale si cu atat mai putin ti-ar afecta cresterea libidoului.
|