o sa spun pe scurt cum am procedat eu, desi cred ca sunt o groaza de variante pe net. cu simplu click gasesti o mie.
deci,
1. am spalat frumusel o cana de orez in mai multe ape.
2.in timp ce orezul se umfla putin, am curatat dovleacul si l-am taiat in bucatile care se vad acolo.
3. am uns vasul termorezistent din belsug cu unt, cam un sfert de pachet...
4. am asezat orezul in vas si apa dupa cat se stie, cu aceeasi cana cu care am masurat orezul,inca trei parti...
5. am pus vasul in cuptorul preincalzit si cand a inceput sa fiarba, l-am scos si am pus deasupra feliile de dovleac. la sfarsit, dupa ce a fost gata, am presarat scortisoara deasupra.
stiu ca se poate adauga zahar si putina sare. eu n-am facut-o. deasemeni, o alta varianta, ar fi sa se caleasca usor o ceapa mica cu dovleacul intr-o tigaie si apoi sa se puna peste orez si totul sa se rumeneasca la cuptor...
totul depinde de gustul si dorinta fiecaruia. dupa modul cum am procedat eu, preparatul poate fi inclus mai degraba la categoria "deserturi". e ceva in genul orezului cu lapte si dulceata pe deasupra, pe care il mancam cand eram copii, mai ales la gradinita!
|