daca imi permiti iti dau eu o sugestie...
in cazul mujdeiului e vorba de cantitate. ca dealtfel si la ceapa....
aceste doua legume sunt foarte benefice pentru sanatate si consumate zilnic chiar, au nenumarate efecte pozitive pentru metabolism, imunitate,sanatate in general...
sa nu uitam ca bunicii nostri le consumau in cantitati impresionante si poate acesta este si motivul pentru care multi au ajuns octogenari...
deci, eu fac sosurile cu usturoi, adica mujdeiul, atat cat trebuie pentru savoarea preparatului, nu cat sa ai arsuri la stomac o saptamana. desigur, unii au o sanatate de fier in zona digestiva si le tolereaza fara probleme, dar indiferent de aspectul acesta, eu tot consider ca la mancare nu sunt bune excesele de nici un fel, nici cantitative, nici de alta natura....
dupa teoria asta,in sfarsit iti spun cum fac eu:
2-3 catei pisati la o ceasca de apa. sare si verdeata dupa gust.
nu adaug alte ingrediente. de obicei, sosurile mele contin usturoi, foarte putin, dar este atat cat trebuie pentru o aroma innebunitoare...
|