Thread: Arta gătitului
View Single Post
Old 19 Nov 2011, 22:32   #873
zeno.marin
Senior

zeno.marin

Slubber, slubber...

Originally Posted by rvn:
in seara aceasta m-am gandit la bunul meu amic Zeno, care mi-a marturisit ca se afla intr-o grava criza de inspiratie culinara.ca urmare, ii fac o dedicatiune speciala: placinta de pui cu smantana si verdeata cat cuprinde.
reteta este foarte simpla. piept de pui fiert in prealabil si apoi tocat marunt, amestecat cu verdeata (marar si patrunjel), o ceapa mica si 2-3 catei de usturoi taiate fasii subtiri,4 oua amestecate inainte cu 4 linguri de smantana si ingredientul care leaga compozitia: o cana de faina amestecata cu 1 si jumatate de apa.si nu uitati sarea si piperul, dupa gust.
Attachment 1613
Attachment 1614
compozitia astfel omogenizata se aseaza intr-un vas termorezistent si se adulmeca mirosul care te doboara pana se rumeneste ca aici:
Attachment 1615
apoi se taie bucati mai mari sau mai mici, dupa preferinta, dar nu va repeziti sa faceti asta cat este fierbinte, fiindca n-o sa reusiti. incercati sa inghititi in sec pana se raceste. e un test pe care o bine sa-l treceti din doua motive: se serveste calduta sau rece, iar cand e abia scoasa din cuptor e inca moale si nu veti reusi decat s-o mociorliti...
Attachment 1616
Attachment 1617

Felicitari rvn, arata minunat!

Intr-adevar, retea pare accesibila si cuiva cu o portie disproportionata de lene, proportionala cu proportiile pe care ar fi mai bine sa nu le iau...
Mai exact cred ca voi reusi sa fac si eu asta. Sper cel putin. Si daca imi iese, am "s-o dau la televizor" si nu doar pe un forum. Evident, am sa te citez drept sursa de inspiratie...
zeno.marin is offline   Reply With Quote sendpm.gif