Thread: Arta gătitului
View Single Post
Old 19 Nov 2011, 20:32   #868
rvn
Scorpia cinefiscalitatii

rvn

in seara aceasta m-am gandit la bunul meu amic Zeno, care mi-a marturisit ca se afla intr-o grava criza de inspiratie culinara.ca urmare, ii fac o dedicatiune speciala: placinta de pui cu smantana si verdeata cat cuprinde.
reteta este foarte simpla. piept de pui fiert in prealabil si apoi tocat marunt, amestecat cu verdeata (marar si patrunjel), o ceapa mica si 2-3 catei de usturoi taiate fasii subtiri,4 oua amestecate inainte cu 4 linguri de smantana si ingredientul care leaga compozitia: o cana de faina amestecata cu 1 si jumatate de apa.si nu uitati sarea si piperul, dupa gust.
IMG_5500.JPG
IMG_5501.JPG
compozitia astfel omogenizata se aseaza intr-un vas termorezistent si se adulmeca mirosul care te doboara pana se rumeneste ca aici:
IMG_5502.JPG
apoi se taie bucati mai mari sau mai mici, dupa preferinta, dar nu va repeziti sa faceti asta cat este fierbinte, fiindca n-o sa reusiti. incercati sa inghititi in sec pana se raceste. e un test pe care o bine sa-l treceti din doua motive: se serveste calduta sau rece, iar cand e abia scoasa din cuptor e inca moale si nu veti reusi decat s-o mociorliti...
IMG_5504.JPG
IMG_5506.JPG
rvn is offline   Reply With Quote sendpm.gif