View Single Post
Old 18 Nov 2011, 13:39   #912
Pashpix
Guru
 
Pashpix
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 559
Sergiu Nicolaescu, premiat la MedFilm Festival în Italia

România participă cu 30 de filme la prestigiosul Festival de Film Mediteranean (MedFilm Festival) care are loc la Roma, în perioada 19–27 noiembrie. Cunoscutul regizor şi actor Sergiu Nicolaescu va fi premiat pentru întreaga carieră, alături de actorul egiptean Omar Sharif.

România participă la Festival de Film Mediteranean, ajuns la a XVII-a ediție, cu producțiile cinematografice ale ultimilor doi ani, alături de aproximativ alte 100 de filme din țări mediteraneene, în cele şapte secţiuni ale festivalului. În cadrul Festivalului de Film Mediteranean marele regizor şi actor român Sergiu Nicolaescu va fi premiat pentru întreaga carieră, alături de actorul egiptean de talie mondială Omar Sharif.

Sergiu Nicolaescu, marele regizor al anilor '70-'80 (cu celebrul rol “Comisarul Moldovan”) a trecut granițele cu producțiile nominalizate la Oscar: “Mihai Viteazul” (1972), “Osânda” (1977), “Ciuleandra” (1986) şi “Noi, cei din linia întâi” (1987) și „Orient Expres” (2004).

În Festivalul de Film Mediteranean de la Roma vor rula filmele “Marți, după Crăciun”, în regia lui Radu Muntean și “Crulic - Drumul spre dincolo”, al Ancăi Damian, Morgan, regizat Marian Crișan. Tot în cadrul festivalului se va difuza în premiera în Italia un film românesc, iar alte 6 filme românești vor fi în vitrina speciala a festivalului. Tot în cadrul festivalului va fi integrat și Festivalului de Film Românesc de la Roma, Pro Cult Cinema Festival, aflat la III-a ediție, care va prezenta în aceeași perioadă 12 lungmetraje, scurtmetraje și filme documentare.

Pro Cult Cinema Festival se derulează cu sprijinul: Ambasadei României la Roma, Academiei Române din Roma, Institutului Cultural Român, Centrului Național al Cinematografiei, Grupului de prietenie interparlamentară România-Italia, Ministerului Culturii și Patrimoniului Național, Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului. Iar MedFilm Festival este susținut de Președinția Republicii Italiene, de Reprezentanțele Comisiei Europene și ale Parlamentului European, de Ministerul Afacerilor Externe și Dezvoltării Economice, de Primăria din Roma și de Consiliul Regiunii Lazio.
Pashpix is offline   Reply With Quote sendpm.gif