View Single Post
Old 17 Nov 2011, 12:04   #990
bremen1980
Guru

bremen1980

Ce mai citeste Gigea :

Nabokov ''Invitatie la esafod'' - face ce face Nabokov si strecoara peste tot nimfete .In acest roman chiar in celula unui condamnat la moarte . De data asta insa pustoaica doar trece prin cadru problema principala fiind capul Cincinnatus care sta sa cada pe butucul calaului.

Thomas Mann ''Muntele vrajit ''.Am gasit cele trei volume intrun anticariat la Universitate dar cind sa ma apuc de lectura am vazut ca primele 15 pagini lipseau din primul volum . Deci de aia costau toate doar 5 lei ?? Am reusit sa citesc intr-o librarie paginile care-mi lipseau si sper sa ma bucur de restul cartii la mine pe fotel .

Am terminat si ''Romantismul german ..'' cartea scrisa de Ricarda Huch si aparuta la Humanitas.
Dupa caramida asta de 600 de pagini pot fi sigur de un singur lucru : romanticii nu sunt tipii aia care-si asteapta iubitele cu petale presarate pe covor si lumarele aprinse in cada .Aia sunt tipii din American Pie .Romantici adevarati au cautat tot timpul plenitudinea , universalul ,contopirea gindirii cu sentimentul .Nu au respins ideile iluministe ci doar le-au umplut de viata . Erau preocupati de arta ,istorie ,folclor dar si de matematica ,filozofie ,biologie ,astronomie ,fizica ,politica ,religie. Mari personalitati apar in carte : Novalis ,Holderlin ,Goethe ,Tieck ,E. T. A. Hoffmann,Beethoven ,fratii Schlegel ,Schelling
Aceasta carte radiografiaza destul de bine nasterea ,expansiune si apoi decaderea romantismului.
In concluzie daca auzi :''Fato sa stii ca Pandele al meu e foarte romantic .M-a scos aseara la o pizza si ma ciupea pe sub masa " sa stii ca romantismul e alta mincare de peşte. Un romanitic nu ciupeşte pe sub masa

Last edited by bremen1980 : 17 Nov 2011 at 12:07.
bremen1980 is offline   Reply With Quote sendpm.gif