Ce mai citeste Gigea :
Nabokov ''
Invitatie la esafod'' - face ce face
Nabokov si strecoara peste tot nimfete .In acest roman chiar in celula unui condamnat la moarte . De data asta insa pustoaica doar trece prin cadru problema principala fiind capul Cincinnatus care sta sa cada pe butucul calaului.
Thomas Mann '
'Muntele vrajit ''.Am gasit cele trei volume intrun anticariat la Universitate dar cind sa ma apuc de lectura am vazut ca primele 15 pagini lipseau din primul volum

. Deci de aia costau toate doar 5 lei

?? Am reusit sa citesc intr-o librarie paginile care-mi lipseau si sper sa ma bucur de restul cartii la mine pe fotel .
Am terminat si
''Romantismul german ..'' cartea scrisa de
Ricarda Huch si aparuta la
Humanitas.
Dupa caramida asta de 600 de pagini pot fi sigur de un singur lucru : romanticii nu sunt tipii aia care-si asteapta iubitele cu petale presarate pe covor si lumarele aprinse in cada .Aia sunt tipii din
American Pie 
.Romantici adevarati au cautat tot timpul plenitudinea , universalul ,contopirea gindirii cu sentimentul .Nu au respins ideile iluministe ci doar le-au umplut de viata . Erau preocupati de arta ,istorie ,folclor dar si de matematica ,filozofie ,biologie ,astronomie ,fizica ,politica ,religie. Mari personalitati apar in carte :
Novalis ,Holderlin ,Goethe ,Tieck ,E. T. A. Hoffmann,Beethoven ,fratii Schlegel ,Schelling
Aceasta carte radiografiaza destul de bine nasterea ,expansiune si apoi decaderea romantismului.
In concluzie daca auzi :''Fato sa stii ca Pandele al meu e foarte romantic .M-a scos aseara la o pizza si ma ciupea pe sub masa " sa stii ca romantismul e alta mincare de peşte. Un romanitic nu ciupeşte pe sub masa