Originally Posted by varu:
Plus ca am vazut si eu comentariile actorilor in mijlocului filmului. Asa ceva pur si simplu nu se face in cinema. E o regula nescrisa de bun simt. N-ai voie sa bagi tu regizor prin gura actorilor comentarii literare ceausesite de admitere la liceu despre ce vrei tu sa spui. 'Autorul a vrut sa spuna ca...' Si pe urma sa dai drumul din nou la film, priviti-ma ba prunfunzimea operei mele.
N-ai voie sa faci asta.
Numai pentru schema asta si acest film trebuie rejectat.
|
Inteleg de ce nu ti-a placut filmul lui Bergman, dar cred ca esti prea categoric pe tema asta. In primul rand, nu numai ca asa ceva nu se face, chiar se face foarte des. (de exemplu, ieri am vazut filmul lui Alain Cavalier, "Pater", in care regizorul si protagonistul sau se opresc la mijlocul filmului pentru a proba niste cravate pentru o scena ulterioara). Si dincolo de tot post-modernismul demersului lui Bergman, cred ca scenele acelea sunt sincere si cuvintele apartin actorilor, nu regizorului. Granitele dintre actori si personajele pe care le joaca sunt destul de sterse, oricum. "En passion" este mai degraba un film despre oamenii care le-au facut decat despre orice altceva.