View Single Post
Old 04 Nov 2011, 20:51   #15
MinRep
Legend

MinRep

Send a message via Yahoo to MinRep
The Wayward Cloud
Nu pot sa spun ca nu mi-a placut si, cu siguranta, e un film foarte bine facut. De asemenea, e absurd, amuzant si, pana la urma, e un film de(spre) dragoste. Si mi-a placut foarte mult cum Tsai foloseste sugestiv pepenii pe toata durata filmului. Nu mi-au placut numerele muzicale, care luate individual sunt foarte amuzante si ritmate, dar pe mine m-au distras chiar in momentele in care eram cel mai implicat in ceea ce se intampla pe ecran. Si cealalta problema ar fi readucerea personajului interpretat de Shiang-chyi Chen in What Time Is It There?, care 1) e un film mult mai bun si 2) are un excelent final ambiguu, caruia The Wayward Cloud ii cap spulbera misterul... Acesta nu e un defect al filmului, doar ma deranjeaza pe mine.

En passion
Recunosc, sunt biased. Dati-mi-i pe Liv si Max pe o insula norvegiana si nu imi trebuie mai mult. Acesta nu este cel mai bun film al lui Bergman, dar este interesant ca a intrat in competitia noastra dupa "Skammen", fiindca cele doua filme se completeaza unul pe celalalt. Ambele trateaza aceleasi teme, sunt realizate cu aceeasi protagonisti si ambele ar putea sa fie un vis despre care se vorbeste in celalalt film. Imaginea lui Nykvist e superba, nu doar pentri ochii albastrii al lui Liv, ci si pentru stilul cvasi-documentar si culorile desaturate. "En passion" e un film destul de ambitios, dar nu cred ca este un film "terminat" - ma intreb daca inserturile in care actorii vorbesc despre personajele lor nu sunt parte dintr-un plan mai ample pe care Bergman l-a avut, dar nu l-a dus pana la capat.

Vot: Bergman
MinRep is offline   Reply With Quote sendpm.gif