View Single Post
Old 01 Nov 2011, 22:42   #3
anaemona
Guru

anaemona

Am tot stat in dubiu daca sa scriu azi despre filmul lui Tsai. O sa mai fring niste inimi, daca nu erau deja frinte Nu m-a avertizat nimeni despre ce fel de film e vorba si cei care va uitati la filme impreuna cu copiii, vedeti sa nu fie prin preajma Filmul nu m-a deranjat, culmea, dar nici nu pot sa-l urc pe nici un podiu. Iarasi mi s-a parut pentru a nu stiu cita oara ca ma uit la un film facut de dragul filmului, nu mi s-a parut ca autorul are cu adevarat ceva de spus, ci mai degraba ca vrea sa impresioneze, epateze, ca vrea sa se foloseasca de imagine ca sa ne arate nimicul. Unii vor spune ca tocmai despre asta e filmul, despre nimic sau nimicul care a ramas, metafore si relatii decazute si blabla. Dar pe toti care sint entuziasmati si extaziati sa zicem de film, ii intreb: cu ce ati ramas din film? Ce v-a ramas in voi din film, ce duceti mai departe? Mi-au placut scenele muzicale, dar ce folos, puteam sa vad doar clipurile respective, n-am inteles rostul lor in contextul filmului. Poate bucatile alea muzicale au ceva referiri specifice, pe care eu nu le-am priceput, ma gindesc in special la fetele care dansau in jurul statuii si chiar la clipul cu umbrelute, care m-a distrat si mi-a placut cu adevarat (imagine, culori, etc) si de ce nu si la primul clip, baiatul transformat in dragon care cinta asa cum cinta toata lumea in baie Au fost faze comice dar si multe faze penibile. Dar eu nu-s interesata sa zic de cutare scena sau cutare scena pentru ca scenele ca tot unitar nu s-au ridicat la valoare de film pentru mine, nu se leaga sau s-ar fi putut lega intr-un film cu mult mai scurt. Fazele comice puteam sa le vad in diverse show-uri si sa ma distreze, clipurile tot asa in show-uri muizicale iar celelalte intr-o emisiune de dupa miezul noptii.

In fine, sper ca nu v-am suparat prea tare si indiferent cit de obtuza/incuiata ma considerati, poate raspundeti la intrebarile alea.