Originally Posted by varu:
Hai mai ca nu tot filmul, doar cand se drogheaza ala la inceput. 
|
Parca era mai mult, poate ma insel eu. Oricum scena de inceput e destul de lunga, mult peste cat trebuia sa fie.
Pai nu e vorba de frumusete, e chiar contrariul
|
Era un raspuns pentru Federico, cum ca mi-ar fi displacut pentru acelasi motiv pentru care mi-a placut ToL

Sunt de acord cu tine ca vrea sa socheze.
Gaspar Noe da cu tine de toti peretii. Experienta totala. Faptul ca da cu tine de toti peretii e cel mai bun lucru. Nu vii la cinema sa te destinzi, sa te relaxezi ca la piscina. Vii sa traiesti. M-am sculat de pe scaun buimac, cu broboane de sudoare pe frunte si mi-a picat restul de guma din mana. Nu-i putin lucru sa faci prin film acelasi efect ca si cum te-ai da cu rollercoasterul.
|
Doar ca pentru mine nu a avut efectul asta, desi in primele 5 minute fusesem incantat de vizualul din film. Dupa devine extrem de repetitiv. Scena de inceput e parca mult prea lunga. Devine repetitiv si mai tarziu cu acele treceri prin pereti care ne duc de la un personaj la altul. Cand am ajuns la sfarsit nici vorba de sudoare pe frunte, ci poate cadea saliva din gura si nu din motivele potrivite, ci de plictiseala ingrozitoare. A dat asa de tare de pereti cu mine incat aproape ca m-a dus intr-o stare de inconstienta, adica eram aproape adormit la sfarsit, sfarsit care mi s-a parut de-a dreptul penibil, dar pe atunci chiar nu mai aveam forta sa gandesc acel "the higher meaning".
dar asta va fi cinemaul viitorului si din cauza asta "Enter the void" e o borna in istoria cinematografiei.
|
God i hope not! (uite ce-mi faci, trebuie sa-l invoc pe cel al carui nume nu trebuie rostit)
Zici ca n-are scenariu. Mie filmul asta mi s-a parut despre fluxul memoriei. Cum faci un 'scenariu' despre fluxul memoriei? N-ai cum. Are fluxul memoriei un scenariu sau e o curgere continua? Eu spun ca raspunsul la intrebarea asta e cheia in care trebuie sa citesti structura filmului asta.
|
E despre fluxul memoriei si doar atat a putut face? Nu putea gasi ceva mai interesant sa ne arate? Ceva mai relevant? A invocat fluxul memoriei ca sa ne arate cum se fut si se drogheaza unii? Genial!
Am simtit nevoia sa il apar un pic pentru ca senzatia pe care mi-a lasat-o a fost cutremuratoare, eu il consider unul dintre cele mai mari filme din ultimul deceniu.
|
Ce sa zic, traim filmele diferit si practic nu esti singurul care il considera un film foarte bun. Mie mi se pare extrem de superficial si inutil, dar il consider cu atat mai nociv cu cat pare a se considera film de arta. Macar un Saw 7 e pe fata, stii ca-i superficial, stii ca-i violent de dragul violentei, ca-i stupid, ca actorii sunt slabi (la fel ca in Enter the void), ca scenariul e aproape inexistent si e acolo doar pentru a da nastere imaginilor "senzationale". Aici toate stau sub pretextul artei. In fine, e doar parerea mea, ia-o ca atare.