Chiar m-am uitat aseara la
Crazy Stupid Love! Mi-a placut!
Mi-a placut cat de destept m-a facut sa ma simt raportandu-ma la imbecilitatea pe care o aveam in fata. Aveam uneori senzatia ca in spatele genului astuia de filme nu poate fi doar prostitutia artistica. Trebuie sa fie o veritabila conspiratie menita a inregimenta si spala pe creieri turma americana. Atatea clisee de o ipoctrizie monumentala incat imi vine greu sa cred ca e doar faptul ca publicului i se da ce vrea. Nu, publicul a fost adus in situatia de a dezira chestiile astea, iar ele sunt intretinute fervent, in primul rand din motivatii conspiratoriale. Probabil Illuminati.
Dar sunt cateva chestii care mi-au placut: actorii principali nu calca stramb (in afara de Marisa Tomei - personaj 100%imbecil jucat pe masura), iar Gosling chiar e interesant in atitudinea de James-Bond-meets-George-Clooney pe care-o afiseaza. Cateva schimburi de replice destul de istete si haioase (cand parintii asteapta la usa salii de clasa pt a avea o intrevedere cu profesoara fiului lor turbulent - ca tot veni vorba de ea: dumb twist - si ea spune "He's a strange kid" iar el spune "He scares the shit out of me!"

desi tot pare un pic fortata). Cea mai placuta senzatie mi-a dat-o twistul climactic al filmului. Chiar a fost socant de out of the blue, nici nu mi-a trecut prin cap. Plus harababura care urmeaza imediata dupa asta e draguta pt cateva secunda, dar o ia pe ulei rau de tot, iar itzirea lui Kevin Bacon ca cireasa de pe tort e de o cretinatate de o hilaritate atat de infinita incat pare simpatica. Tot aici, un moment simpatic, cand inca toti sunt zapaciti si nimeni nu intelege ce se intampla si se striga unul pe altul, personajul lui Carrel il striga pe pe personajul jucat de cel care l-a jucat pe
Zodiac, *Spoiler*acesta nefiind inca in cadru pt ca dupa o fractiune de
secunda sa apara ca un meteorit si sa-l placheze pe Carrel. Pretty funny.
O alta chestie interesanta e cum reuseste filmul sa surprinda spiritul vremurilor actuale in care travaliul propagandist al feministelor incepe sa de-a roade, cu de-pasiivizarea si pragmatizarea si superficializarea si de-romantzarea atitudinii feminine in cadrul relatiilor heterosexuale.
Mi-a amintit de
(500) Days of Summer desi asta e la ani-lumina inteligenta si atuenticitate fata de
CSL